ایثارگران و برنامه ششم توسعه

1393 1100shahid.ir 7رهبر معظم انقلاب مدظله العالی سیاست‌های کلی برنامه 5 ساله ششم توسعه را که بر پایه محورهای سه‌گانه «اقتصاد مقاومتی»، «پیشتازی در عرصه علم و فناوری» و «تعالی و مقاوم‌سازی فرهنگی» تنظیم شده است در 80 بند به ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران ابلاغ فرمودند.

 

 

 

سرویس خبر ایثارگران شهدای کازرون، محسن انصاری، قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران: اتکا بر توانایی‌های انسانی و استفاده از زیرساخت‌های موجود در کشور و بهره‌گیری از مدیریت جهادی و روحیه انقلابی از جمله مواردی است که معظم له اعلام نموده‌اند و می‌توانند ما را برخلاف تمایل و اراده دشمنان انقلاب اسلامی در تحقق اهداف برنامه ششم یاری رسانند.
برنامه 5 ساله ششم توسعه یکی از اسناد بالادستی است که اهداف اقتصادی، علمی، فرهنگی و اجتماعی در یک دوره 5 ساله براساس سیاست‌های کلی ابلاغی توسط دولت تهیه می‌شود و در نهایت به تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد رسید.
ایثارگران براساس توانمندی‌ها و توانایی‌های انسانی بسیار بالا، روحیات انقلابی و تجربه مدیریت جهادی، چه در زمان دفاع مقدس و چه پس از آن و همچنین نقش سرنوشت‌سازی که در کشور به عهده دارند، می‌توانند در هر سه حوزه اقتصادی، علم و فناوری و فرهنگی اثرگذار بوده و در تحقق اهداف برنامه ششم توسعه مؤثر باشند.
اهداف بلندی که سیاست‌های ابلاغی ترسیم شده بخصوص در بندهای مربوط به ایثارگران و اولویت دادن به آنان در مسئولیت‌های مختلف فرهنگی و اقتصادی و همچنین تلاش شایسته برای تبیین ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بستر لازم برای تکیه بر توانایی‌های انسانی و بهره‌گیری از مدیریت جهادی و روحیه انقلابی ایثارگران را فراهم می‌سازد.
علاوه بر اینکه برنامه ششم توسعه باید این چنین نقش ارزنده‌ای را در جهت تحقق اهداف خود برای ایثارگران در نظر بگیرد، باید احکام مربوط در حوزه ایثارگران را نیز تبیین نماید.
علاوه بر اولویت‌های فرهنگی و عرصه ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت که ایثارگران می‌توانند نقش‌آفرینی کنند، باید برابر بند 47 سیاست‌های ابلاغی در عرصه‌های اقتصادی، تسهیلات و فرصت‌ها و مسئولیت‌های دولتی در صحنه‌های مختلف فرهنگی و اقتصادی، ایثارگران در اولویت قرار گیرند.
علاوه بر اولویت‌های فرهنگی و اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای ایثارگران در برنامه ششم توسعه، باید به درمان و سلامت جامعه ایثارگری به طور اساسی پرداخته شود چراکه این عزیزان، به تبع افزایش سن جامعه ایران، در سنین سالمندی قرار داشته یا در آستانه سالمندی قرار گرفته‌اند که طب سالمندی کلیدواژه این امر مهم است و باید بیش از پیش نسبت به آن شناخت پیدا کرد و از تجربه دیگر کشورها استفاده نمود. همچنین در این برنامه متولی اصلی بهداشت و درمان ایثارگران، به طور مشخص روشن شود.
ارتقای سطح علمی ایثارگران و افزایش تعداد اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها که امروز بیش از 2 هزار نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه را ایثارگران تشکیل می‌دهند، به میزان 2 برابری آن، برابر ماده 47 سیاست‌های کلی، امری است دست یافتنی.
آنچه امروز ایثارگران عزیز خواستار آن هستند، این است که توسعه شبکه‌های اجتماعی ایثارگران جزو اولویت‌های برنامه قرار گیرد و وزن مسائل فرهنگی و ترویج فرهنگ جهاد و مقاومت در برنامه ششم توسعه نسبت به احکام اقتصادی و خدماتی، در عین حالی که اهمیت زیادی دارند، کمتر نباشد.
با توجه به مسائل فوق باید تلاش کرد جایگاه ایثارگران در برنامه ششم توسعه ارتقا یافته، ضمن آنکه با اتکا بر توانایی‌های انسانی ایثارگران و روحیه انقلابی و تجربه مدیریت جهادی آنان در جهت تحقق اهداف برنامه ششم، نقش ارزنده‌ای به آنان واگذار کرد. احکام مربوط به ایثارگران در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و علمی به سمت غنی‌تر شدن سوق پیدا کند و تمام احکام در این حوزه تحت سرفصل ویژه ایثارگران تدوین گردد.
منبع: روزنامه ایران

 

دیدگاهتان را بنویسید