برشی پنهان از چشم جامعه

13631010 photoشب از نیمه گذشته و همه جا را سکوت فرا گرفته، درد چند ساعتی است که در پای راست پیچیده و امانش را بریده گویا بدلیل رشد استخوان پای قطع شده و تنگی کفش مصنوعی، در این دل شب این زخم کهنه دوباره عود کرده است.

 

 

سرویس اخبار ایثارگران شهدای کازرون، جانبازان این اسناد افتخار و غرور آفرین زنده انقلاب هر کدام به نوعی با مجروحیت مواجه اند که تا آخرین لحظه عمرشان باید درد آن را به دوش بکشند.

کسی چه می داند از ساعت ها، ماه ها و سال ها دیدن یک سقف سفید که تمام دنیای یک جانباز قطع نخاع است؟ کسی چه می داند از استشمام عطر گل های محمدی و لذت بردن از هر دم و بازدم در هوای سرد و گرم و درد یک جانباز شیمیایی که نفس به نفس با سرفه های ممتد و زجر آور باید ریه مریض را از کپسول اکسیژن پر و خالی کند؟

کسی چه می داند از اعصاب خرابی و داد و بیدادهای یک مجروح که در اثر موج انفجار سال های سال است تمام اعصاب و روانش پریشان شده و آرامش با زندگی خود و خانواده اش ناآشنا شده است؟

اینها و هزاران درد ناگفته دیگر زوایای پنهان این مردان صبور و خانواده های صبورتر آنان است که همیشه از چشم همه پنهان می ماند.

آری این واقعیت جامعه امروز ماست، مردم می بینند که خانواده شهدا و جانبازان از سهمیه برخوردارند، هزینه تحصیل بچه هایشان پرداخت می شود و در برخی مواقع با توجه به قوانینی که برای حمایت از این قشر فداکار به تصویب رسیده آنان مورد حمایت اند و همیشه این مساله بعنوان عقده ای ناگفته و چرکی در گلوی برخی ها باقی مانده و حتی ممکن است در برخورد با این افراد بعنوان طعن و سرزنش آن را به زبان آورند!

اما با یک کند و کاو و بررسی اجمالی در خصوص وضعیت همه کشورهای دنیا و برخورد مردمان آنها با مجروحان و افراد بازمانده از جنگ، این افراد قهرمانان ملی محسوب می شوند و فارغ از هرگونه دغدغه و مشکلی به زندگی خود بدون نگرانی ادامه می دهند.

این در حالیست که در نظام ما در دین و آیین ما شهادت و مجاهدت در راه خدا از جایگاه بس والا و ارزشمندی برخوردار است و همه مسوولان و مردم همواره قدردان مجاهدت و ارزش خون شهدا و فداکاری ایثارگران هستند و استقلال و آزادی خود را مدیون آنان می دانند.

اما با این وجود بررسی پنهان زوایای زندگی جانبازان حاکی از بسیاری دردهای پنهان و ناگفته دارد زندگی این افراد که شرافت و غرور آنان اجازه نمی دهد، برخی کاستی های خود را بیان کنند.

یکی از جانبازان جنگ تحمیلی در خصوص وضعیت جانبازی خود گفت: در سال 65 در عملیات گشت رزمی شبانه در بین نیروهای عراقی به روی مین رفتم و پایم قطع شد.

علی رشیدی اظهار کرد: راه غرور آفرین شهادت را همه رزمندگان اسلام با چشم باز و بینا با توجه به اعتقادات مذهبی خویش برای دفاع از کیان و عزت کشور و غیرتمندی آنان برای دفاع از ناموس و سرزمین در پی فرمان امام راحل (ره) انتخاب کردند.

وی ادامه داد: از این روست که یک جانباز با همه دردهایش با همه مشکلات و عوارض جسمی و درمانی اش و یک مادر، همسر و فرزند شهید با همه دلتنگی همیشگی اش بدون اینکه بر سر کسی منت بگذارد و طالب مالی در دنیا باشد، زندگی می کند.

رشیدی افزود: ما جانبازان منتی بر کسی نداریم زیرا خودمان این راه را انتخاب کرده ایم و برای آرمان ها و ارزش های دینی و مقدس کشورمان به دفاع از سرزمین خود پرداختیم.

به گفته وی، باید این واقعیت را پذیرفت که مجروحیت دوران جنگ یک همراه همیشگی جانباز تا آخرین روز زندگی است بطوریکه مقام معظم رهبری جانبازان را اسناد زنده حقانیت جمهوری اسلامی می نامند بنابراین هر چیزی که سند دارد، هویت دارد به همین دلیل اسناد زنده انقلاب جانبازان هستند.

وی اضافه کرد: درمان مجروح جنگ در همه کشورها یک موضوع حیثیتی است اما در کشور ما مراکزی وجود ندارد که بصورت ویژه جانبازان بتوانند برای درمان دردها و مشکلات خود به آنجا مراجعه کنند.

این جانباز ایلامی تاکید کرد: در همه کشورها افراد بازمانده از جنگ و سربازان مجروح دارای احترام انحصاری و ویژه اند اما در کشور ما برخی ناملایمتی ها دیده می شود که همه ارزش واقعی و فداکاری و از خودگذشتگی یک جانباز را زیر سوال می برد.

رشیدی می گوید: یک جانباز از نظر درمانی نباید دغدغه داشته باشد اما عملا می بینیم که هر بار برای درمان باید کلی فاکتور و اسناد پزشکی و… ارایه دهیم تا دیگران به صحت ادعای او برای پرداخت هزینه درمان توجه کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه اکثر قریب به اتفاق ایثارگران نمی توانند تسهیلات و خدماتی که در راستای حمایت و توجه به این قشر قانون وضع کرده دریافت کنند و این مساله موجب ایجاد مشکلاتی برای این افراد می شود.

این جانباز دوران دفاع مقدس تنها خواسته خود از مسوولان را اجرای قانون های تصویبی در خصوص خانواده ایثارگران و جانبازان برشمرد و گفت: انجام کار فرهنگی برای خانواده شهدا و ایثارگران اشتباه است زیرا جانبازان اگر اسلام، انقلاب، آرمان ها و پیام رهبری را نمی شناختند قدم در این راه نمی گذاشتند و در جبهه حضور نمی یافتند.

یکی دیگر از جانبازان دفاع مقدس می گوید: باید مسوولان زمینه ای فراهم کنند که ایثارگران و خانواده آنان بعنوان الگوی فرهنگی سایر مردم مطرح و معرفی شوند.

علیرضا قربانی افزود: نباید پدر و مادر شهدا و خانواده ایثارگران را جمع و در خصوص فرهنگ ایثار و شهادت و صبر برای آنان برنامه گذاشت چون این افراد خود مظهر صبر و استقامت اند و به وظیفه و دین خود در قبال انقلاب عمل کرده اند.

این جانباز ایلامی گفت: متاسفانه از نظر ارایه خدمات درمانی در این استان مشکل داریم و هر چند وقت یکبار برای تعویض پروتز دست و پای خود ناچارم به تهران سفر کنم.

قربانی اضافه کرد: ما با چشم باز راه خود را انتخاب کرده و به جانباز بودن خود افتخار می کنیم و هیچ منتی بر سر کسی نمی گذاریم اما قوانینی برای حمایت از مجروحین جنگی و خانواده شهدا وضع شده که ما فقط خواهان اجرای آن هستیم.

مدیرکل بیناد شهید و امور ایثارگران استان ایلام می گوید: استان ایلام دارای 11 هزار جانباز است که چهار هزار و 30 نفر آنان با درصد جانبازی بیش از 25 درصد هستند.

رستمیان اظهار کرد: بیش از 70 نفر از اعضای مصنوعی استفاده می کنند، 123 نفر دارای درصد جانبازی 70 درصد و 26 نفر نیز قطع نخاعی هستند.

وی ضمن صحه گذاشتن بر مشکلات عدیده جانبازان از نظر درمانی، اجتماعی اضافه کرد: امکانات و تجهیزاتی که باید برای جانبازان در استان وجود داشته باشد، بسیار محدودتر از دیگر مناطق کشور است.

سلیمان رستمیان گفت: خدمات شهرداری، طرح ترافیک، رمپ، سیستم شهری متناسب با مشکلات جانبازان در ایلام و شهرستان های این استان مناسب سازی نشده است.

وی اظهار کرد: البته برغم همه کاستی ها شماری از جانبازان توانمند تحصیلات عالیه طی کرده و اکنون استاد دانشگاه، قاضی، مدیر، کارآفرین، تولید کننده در بخش کشاورزی هستند.

رستمیان یادآور شد: .ولی شماری از جانبازان نیز بدلیل مشکلات جسمی اکنون از کار افتاده شده اند و یک هزار و 200 نفر از آنان حقوق از کار افتادگی دریافت می کنند.

وی ادامه داد: جانبازان از طرح اشتغال، معافیت و ارتقای مقطع تحصیلی بر اساس قانون برخوردارند و بنیاد همه هزینه های تحصیلی خانواده جانبازان پنج درصد به بالا را بصورت 100 درصد پرداخت می کند.

وی نبود تسهیلات تکلیفی کم بهره در بانک ها را یکی از مشکلات عمده جانبازان برای استفاده از تسهیلات مسکن دانست و به مشکلات درمانی جانبازان نیز اشاره کرد و گفت: در این استان زیر ساخت ها، امکانات وتجهیزات پزشکی در حوزه درمانی برای عموم مردم بویژه جانبازان ضعیف است.

رستیمان خاطر نشان کرد: امکانات تخصصی و فوق تخصصی درمانی برای جانبازان در این استان وجود ندارد و جانبازان نخاعی برای دوره های درمانی خود باید هر چند وقت یک بار به تهران مراجعه کنند که این امر مشکلاتی برای آنان در پی دارد.

وی یکی دیگر از دلایل نارضایتی جانبازان را وضعیت بیمه های تکمیلی دانست و افزود: شرکت های بیمه طرف قرارداد به موقع به تعهدات خود در قبال پرداخت هزینه های درمانی این افراد عمل نمی کنند.

رستمیان ضمن تقدیر از دولت یازدهم، اراده این دولت را در پیگیری و رفع مشکلات جانبازان و ایثارگران دانست و ابراز امیدواری کرد که مشکلات این افراد در آینده نزدیک برطرف شود.

ایرنا

 

دیدگاهتان را بنویسید