توپهای هویتزر آمریکایی ، اهدایی پادشاهی اردن به ارتش عراق

13935041 photoshohadayekazeroonبر روی توپ هایی که از دشمن بعثی غنیمت گرفته شد، عبارت ‘اهداء المملکه الاردنیه الهاشمیه الی الجیش العراقی’ حک شده بود.

 

 

به گزارش سرویس «حماسه و دفاع» شهدای کازرون، مصطفی اسکندری از فاتحان خرمشهر و جانباز و رزمنده دوران دفاع مقدس در نقل خاطره ای از این دوران و راه اندازی اولین آتشبار سپاه کشور می گوید: در عملیات ثامن الائمه، برادران یگان ادوات و ضد زره اعزامی از سپاه خرمشهر توانسته بودند بر توپخانه عراق مستقر در شرق کارون مسلط شده و قبضه توپ های آنها را با مهمات و تمام تجهیزات هدایت آتش سالم به غنیمت بگیرند.
با وجود اینکه ارتش عراق مجهز به سلاح روسی بود، ولی این توپ ها از نوع هویتزر آمریکایی بود و توسط شاه اردن به ارتش عراق اهدا شده بود.
روی همه تجهیزات موجود در آتشبار از جمله میز طرح تیر هدایت آتش، عبارت (اهداء المملکه الاردنیه الهاشمیه الی الجیش العراقی) نوشته شده بود.
به همت تعدادی از برادران سپاه خرمشهر، این قبضه ها با تجهیزات کامل به انبار سلاح سپاه خرمشهر منتقل شد.
تجربیاتی در هدایت آتش داشتم، همچنین یک تیم دیدبانی قوی و متعهد در کنار فرمانده قبضه های خمپاره مسلط به کار، ما را به این باور رساند که می توانیم این توپ ها را راه اندازی و فعال کنیم.
شهید عبدالرضا موسوی فرمانده وقت سپاه خرمشهر (پس از جهان آرا) پیشنهاد شروع کار را داد و ما هم به آن جواب مثبت دادیم.
با مشورت سایر برادران از جمله حسنعلی سواریان مسوول سلاح سنگین سپاه خرمشهر که از دوستان بسیار نزدیک و مورد اعتماد موسوی بود و با توکل به خدا، یکی از قبضه های توپ 155 را راه اندازی کردیم.
همزمان با آن برادران مهندسی سپاه خرمشهر، کار ساخت سنگری مستحکم در منطقه ‘شنه’ را آغاز کردند.
برای آموزش عملی نگهداری و کار با توپ های هویتزر مکاتباتی با اتاق جنگ ارتش مستقر در آبادان صورت گرفت.
من به همراه شهید جمهور ثانی زاده و فرامرز نوروزی به مدت دو هفته به مقر توپخانه مستقر در خسرو آباد آبادان برای آموزش اصول کار هدایت آتش توپخانه که شباهت زیادی با هدایت آتش خمپاره داشت رفتیم.
در نیمه دوم سال 60 اولین شلیک های خود را بر سر دشمن فرود آوردیم.
بعدها بخصوص در عملیات فتح المبین، تعداد توپ های بیشتری به آتشبار ما افزوده شد تا جایی که در عملیات بیت المقدس، استعداد ما در دو منطقه ‘شنه ‘ و ‘کوی جم ‘ (پشت منطقه کوتشیخ) به هشت قبضه رسیده بود.
در عملیات بیت المقدس هماهنگی میان هدایت آتش واحدهای خمپاره و آتشبارهای توپخانه مستقر در منطقه از یکسو و حضور و راهنمایی دیدبانان بومی و مسلط بر نقاط شهر از سوی دیگر،باعث شد ضربه ای مهلک بر نیروهای بعثی وارد کنیم.
به گواهی فرماندهان یگان های عمل کننده در ورودی شهر، در این عملیات جای جای شهر خرمشهر بخصوص جاده کمربندی در تقاطع خیابان امیرکبیر مملو از جنازه دشمن و لاشه خودروهای منهدم شده بود که توسط خمپاره ها و توپ های مستقر در کوتشیخ صورت گرفته بود.

ایرنا

 

دیدگاهتان را بنویسید