باغ شهر کازرون/ کوچه باغ فجر ل 33 المهدی(عج) پلاک 183 قسمت اول

باغ شهر کازرون/ کوچه باغ فجر ل ۳۳ المهدی(عج) پلاک ۱۸۳ قسمت اول

احساس می کردیم که وظیفه داریم گوشه ای از تاریخ را از نسل خویش به نسل های آینده انتقال دهیم که مهمترین بخش آن ثبت حماسه دلاور مردی های رزمندگان شهرستان کازرون در گردان همیشه پیروز فجر لشکر ۳۳ المهدی(عج) می باشد. لذا بر آن شدیم تا بگوییم و بنویسیم که دوستان ما چه کسانی بودند و برای دین، میهن و مردم کشور خود چه فداکاری ها و از خود گذشتگی هایی را به یادگار گذاشتند.

 مدیریت سایت جامع فرهنگی مذهبی شهدای کازرون 

1393524744

باغ شهر کازرون/ کوچه باغ فجر ل 33 المهدی(عج) پلاک 183 قسمت اول

با خود گفتم: نوشتن از بچه­ هاي جنگ بدون وضو، نامهرباني است به بهترين بندگان خدا؛ پس وضو گرفته و قلم به دست گرفتم.

پس از دو سال تحقیق اين نوشتار بخش بسيار كوچكي از نقش رزمندگان شهرستان را در يكي از گردان­هاي عملياتي يگان رزم جهت اطلاع و آگاهي عموم و استفاده نسل­هاي آينده باز گو مي­كند باشد كه بتوانيم….

دليل انتخاب گردان فجر – ل 33 المهدي(عج): جداول زیر نشان دهنده شرکت گردان در 23 مرحله از عملیات­های مختلف به عنوان خط شکن و آفند و هم چنین حضور در 12 موقعیت تثبیت خطوط سخت و دشوار به عنوان پدافند، کارنامه پر افتخاری است طی 8 سال دلاوری و رشادت.

1393524739

1393524740

تقدیم 722 شهید طی مأموریت­های مختلف که از این تعداد 183 شهید شهرستان کازرون با عضویت گردان در هنگام شهادت و 25 شهید نیز عضو گردان بوده که در زمان شهادت عضو گردان یا یگان دیگری بوده اند. هم چنین تعداد بی شمار رزمنده شهرستان نشان دهنده نقش بسیار موثر شهرمان در گردان فوق می باشد.

تاریخچه تشکیل گردان نشان می دهد که از بدو تاسیس تا پایان جنگ نیروهای رزمنده کازرون کادر اصلی و بدنه اصلی گردان را تشکیل می­داده اند که در 3 عملیات مهم، مسئولیت 2 فرماندهی گروهان به همراه کادر آن را به عهده داشته اند.

رزمندگان و پیشکسوتان کازرونی گردان فجر با پدر و مادر شهیدان حسن زاده دیدار

 مستندات: استناد حوادث و تاريخ و مطالب بيان شده طبق دفاتر موجود در گردان و  دفترچه خاطرات و صحبت هاي فرماندهان و رزمندگان عضو گردان و هم چنین کتاب کارنامه نبردهای زمینی سپاه می باشد.

 و در پايان: نيز بر خود لازم مي­دانم به عنوان رزمنده کوچک عضو گردان،  از تك تك دوستان و همسنگران عزيز فجري يا غيره  كه مرا در ارائه اين نوشتار ياري نمودند تشكر و قدرداني نمايم.   به علت عدم دسترسي كامل به آمار و اسامي جانبازان فقط نام شهدا و اسرا، بيان شده كه پيشاپيش از تمامي آنان عذرخواهي مي­نمايم.

تذکر: با وجود تمامی تلاش­ها وجود خطا در تاریخ ، اطلاعات ، آمار ، اسامی و عکس شهدا، خالی از احتمال نیست؛ لذا تذکرات ، انتقادات و پیشنهادات را با آغوش باز پذیرفته و انشا الله در چاپ بعدی نسبت به رفع آن اقدام خواهد شد.

با سپاس ويژه از:

حاج حسن ملك زاده

وسايت جامع فرهنگي مذهبي شهداي كازرون

طراح وصفحه آرایی: مرتضی سرتیپی

محمد جواد گلستانفرد   –    سوم دی ­ماه1394

سال 1361

تاريخچه تشكيل گردان فجر – ل33 المهدي(عج): با توجه به احتمال طولاني شدن و فرسايش شدن جنگ تعدادي از رزمندگان با سابقه به تشكيل گرداني فكر كردند كه بتوانند نيروهايي را جذب نمايند كه حداقل مدت حضورشان 6 ماه ، يك­سال يا مداوم باشد.

اين پيشنهاد در سال 1361 و پس از عمليات رمضان در خط پدافندي پاسگاه زيد(جنوب) توسط جليل اسلامي(فسا) با محمدرضا بديهي ، عليرضا كيهان پور و حيدر يوسف پور(هر سه از فسا) در ميان گذاشته شد كه مورد استقبال آنان قرار گرفت.  باقيمانده گردان­هاي 960 و 979 در گردان 988 جمع شده و هسته اوليه گردان فجر را كه حدود 43 نفر بودند تشكيل دادند. از اين تعداد عبدالخالق فرهادپور – اسد رود – وحيد جهاني آزاد – محسن پيروان – مهدي رستميان – كرامت عاملي – سيد جمال زهرايي و بهرام همدانی از شهرستان كازرون بودند.

15/11/1361 دهلران:

در اين روز حسين اسلامي و ولي نوري در مورد بستن عهد و پيمان وفاداري صحبت نمودند و در پایان،حاج بذركار (پدر شهيد) با استخاره به قرآن و باز شدن «سوره والفجر» ، نام «والفجر» كه بعد ها به فجر تغيير يافت را براي اين گردان انتخاب كرد .

فرماندهي گردان را جليل اسلامي، جانشين عملياتي محمدرضا بديهي، فرمانده ستادي عليرضا كيهان پور و جانشين ستادي حيدر يوسف پور بودند. در اين زمان مرتضي جاويدي كه فرماندهي گردان 9041 را به عهده دارد، با اصرار زياد، حيدر يوسف پور را به عنوان جانشين از گردان تازه تأسيس فجر، به گردان 9041 منتقل مي نمايد.

همزمان تعدادي از رزمندگان كازرون با انتقال از گردان­ها و يگان­هاي  ديگر به گردان تازه تأسيس فجر پيوسته كه يك دسته از 2 دسته اوليه آن را تشكيل داده كه عبارتند از :

فرمانده دسته: فضل اله نوذري                                جانشین دسته: جعفر رزازان

اعضاي دسته:

وحيد جهاني آزاد- مهدي رضازاده – محسن پيروان – هدايت اله دو پيكر – فضل اله رود – روانبخش رود – محمد حسين مرحمتي – مهدي كوزه گري – احمد خباز زاده – محمد صالح كظيمي – قاسم جوكاران – ابراهيم يدالهي – جعفر جوكاران – محمد ارقند – عباس نصرالهي – محمدرضا محمدپور – عبدالرسول جعفري – صمد صفي­الهی– اكبر علي پور- عبدالرضا صفايي- رسول دريسي – كرامت عاملي- عليرضا صديق – محمود كفاش ، عبدالرحمن يزداني – علیرضا نیک پندار ، مهدی خسروی و محمودی.

1/12/1361 حادثه:

به دليل سانحه ايجاد شده و در حین مأموریت يكي از رزمندگان كازرون به شهادت مي­رسد:

1- محمدرضا محمدپور

 

1393524745

سال 1362

مراسم سال تحويل: بچه ها اولين سال تأسيس گردان را با معنويت و شور و نشاط خاصي آغاز مي كنند. خواندن سوره واقعه در هرشب و شركت در كلاس­هاي عقيدتي توسط حاج آقا بنايي و هم چنين صرف وعده هاي غذايي به صورت سفره وحدت و مشترك، فضاي روح انگيزي را ايجاد كرده است.

اولين مأموريت: گردان تازه تأسيس فجر به خط پدافندي منطقه شهرك شرهاني(شهرك شصت) اعزام شده كه به دليل استفاده زياد دشمن از خمپاره شصت بچه ها به آن، اين لقب را داده بودند. حفر كانال در آن زمين سفت و سخت شرايط سختي را برايشان ايجاد كرده بود.

20/01/1362 شناسایی: ارکان گردان های عملیاتی جهت شناسایی به منطقه رفته که دشمن آگاه شده و علیرضا کیهان پور بر اثر برخورد با مین به شهادت می­رسد.

21/1/ 1362 عمليات والفجر يك: اولين حضور نيروهاي گردان به عنوان خط شكن در منطقه جنوب و با هدف تصرف تپه هاي استراتژيك 175 و 178 بوده كه منجر به مجروحيت فرمانده گردان جليل اسلامي و جانشين وي محمدرضا بديهي و هم چنين شهادت دو نفر از رزمندگان كازرون مي­گردد.

1-محسن پيروان                              2-صمد صفي الهی

 

1393524746

كه به همين دليل نيروهاي گردان فجر تحت امر فرماندهي گردان 9041 مرتضي جاويدي قرار مي گيرند.

اردوگاه تيپ المهدي(عج): با دستور فرماندهي و با هدف شركت در عمليات نيرو ها از جنوب به غرب عزيمت مي نمايند.

اعزام: با تشكيل گردان شوري در شهر ايجاد شده و نيروهاي داوطلب رزمنده با يك دستگاه اتوبوس به گردان پيوسته و همگي در پادگان جلديان پيران­شهر مستقر مي شوند. رزم و پياده­روي در دستور كار قرار مي گيرد.

27/04/1362 حركت: نيروهاي حمله كننده يك روز قبل از شروع عمليات به عمق 15 كيلومتري خاك عراق نفوذ مي نمايند.

29/4/1362 عمليات والفجر دو: عمليات در منطقه عمومي حاج عمران آغاز مي شود كه پس از سه روز درگيري سخت گردان در محاصره دشمن قرار گرفته كه محسن رضايي فرمانده كل سپاه از مرتضی جاويدي مي­خواهد كه نيروهايش را عقب بكشد كه مرتضي اين گونه پاسخ مي­دهد:

«من نمي­گذارم واقعه تنگه اُحد دوباره در تاريخ تكرار شود»

5/5/1362 تثبيت خطوط: حدود يك هفته پس از جنگ و درگيري سخت گردان از محاصره خارج شده كه در اين زمان تعداد شهداي كازرون که بیشترین شهدای شهر در گردان می باشد به 17و يك نفر اسير، رسیده است.

شهدا :

1-امراله كشاورز                             2-مصطفي بازايي                               3-غلامحسین مطيع

4-محمدصالح كظيمي                      5-هدايت اله دو پيكر                             6-سيدمحمدحسن سعيد

7-محمد علي جليل پور                    8-عبدالرحمن يزداني                            9-روانبخش رود

10-سيد حميد زهرايي                    11-حيدر فتاحي                                    12-منصور رئوفي

13-صفدر جوکار                             14-غلام مزارعی                                   15-منوچهر دهقانی

16-سردار قاسمی                         17-غلامرضا قیامی

 

1393524747

اسير: محمدرضا ملك زاده

اولین فرمانده شهید گروهان: ابوالقاسم چوپان(استهبان) دلاورانه جنگید و به شهادت رسید.

ایثار و گذشت: جليل اسلامي فرمانده گردان كه پس از بهبودي به گردان بازگشته با بزرگواري مسئوليت گردان را به مرتضي جاويدي سپرده و خود در كنار آن مشغول خدمت مي شود.

دیدار با امام: پس از ديدار با امام و بوسيدن پيشاني مرتضي توسط امام، نيروها به پادگان جلديان باز مي­گردند.

زورخانه: ابوالفضل صادقی(زرقان) و اسکندر رضایی(شیراز) با همت و تلاش خود در سالن گردان، ورزش زورخانه را راه اندازی کرده که مورد استقبال نیروها قرار گرفت.

20/05/1362 عملیات بدون بازگشت: حدود 17 نفر از نیروهای رزمنده شهرستان کازرون گردان فجر به همراه حیدر یوسف پور و جلیل اسلامی – هادی مشغول –ذبیح اله عاشوری و مسلم رستم زاده جهت انهدام پدهای هلیکوپترهای عراق رفته ولی بنا به دلایلی عملیات لغو و نیروها به پادگان بر می­گردند.

مهرماه 1362 خط پدافندی: نیروهای گردان به خط پدافندی و تپه(حاج عمران) شهید صدر رفته و پس از حدود یک ماه به پادگان بر می­گردند.

28/07/1362 عملیات والفجر 4 : این عملیات در منطقه سلیمانیه – پنجوین انجام می­گردد. نیروهای گردان که از قبل در خطوط پدافندی معروف به سنگ معدن مستقر بودند جهت شرکت در عملیات فوق وارد منطقه شده که بنا به تشخیص فرماندهی بدون شرکت در عملیات به پادگان باز می­گردند.

دی­ماه 1362 جابجایی: تیپ از غرب به پایگاه پنجم شکاری امیدیه(جنوب) نقل مکان می­کند.

3/12/1362 اردوگاه جفير: تيپ به اردوگاه فوق رفته كه توسط هواپيماهاي عراق به شدت بمباران مي شود. گردان الفتح، قلع و قمع مي­گردد. فرماندهی گردان الفتح، حیدر کشاورز(فیروزآباد) به همراه ده­ها نفر از نیروها به شهادت می­رسند.

دیدگاهتان را بنویسید