ایثارگران در انتظار اجرای قانون جامع

1393 2 mojtahedیوسف مجتهد – پس از ۱۰ سال انتظار ایثارگران برای تصویب قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، سرانجام در تاریخ 91/10/2 این قانون به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید. در این مدت، ایثارگران بسیاری تصویب آن را ندیدند و از جمع یاران خود پرکشیدند و اگر اجرای آن با این کندی ادامه پیدا کند بسیاری از ایثارگران دیگر نیز اجرای آن را نخواهند دید.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

 

 

 

شهدای کازرون، ابلاغ این قانون پس از تصویب در مجمع تشخیص مصلحت نظام با امتناع رئیس‌جمهور وقت از ابلاغ آن به دستگاه‌های اجرایی مواجه شد. رئیس مجلس شورای اسلامی پس از استنکاف رئیس‌جمهور وقت، به استناد تبصره ماده یک قانون مدنی، دستور انتشار آن را در روزنامه رسمی صادر کرد.

به استناد ماده2 قانون مدنی، قوانینی که در روزنامه رسمی منتشر می‌شود پس از 15 روز از زمان انتشار در سراسر کشور لازم‌الاجراست و دستگاه‌های اجرایی موظف به اجرای قانون خواهند بود، لکن دولت دهم تا پایان عمر خود از اجرای آن خودداری کرد و دولت یازدهم درباره اجرای این قانون در بلاتکلیفی به سر می‌برد. البته رئیس‌جمهور در اسفندماه سال گذشته در اجتماع ایثارگران بندرعباس از تصمیم دولت برای اجرای قانون جامع در سال93 خبر داد.

یکی از عمده بهانه‌های عدم اجرای قانون جامع، عدم تصویب آیین‌نامه‌های آن است. در انتهای برخی مواد و فصل‌های قانون جامع به تهیه آیین‌نامه‌های مورد نیاز اشاره شده است، لکن ماده75 این قانون که برای بهره‌مندی ایثارگران از نوع، میزان و تعیین اولویت‌های ارائه خدمات هر فصل به آیین‌نامه‌های مورد نیاز اشاره می‌کند، دستاویز خوبی برای تأخیر در اجرای این قانون شده است.

به‌طور معمول در قوانینی که تصویب می‌شود برای تهیه آیین‌نامه‌های اجرایی آن مدت زمان محدودی تعیین می‌شود ولی از نقاط ضعف ماده75 قانون جامع این است که برای تهیه آیین‌نامه‌ها، زمان تعیین نشده و اکنون با گذشت بیش از 17ماه از تصویب این قانون حتی یک آیین‌نامه آن مراحل نهایی را طی نکرده است.

در این خصوص قانون جامع دارای تناقضاتی است که تصویب‌کنندگان آن باید پاسخگو باشند. در تبصره ماده20 این قانون 3ماه زمان برای تهیه آیین‌نامه اجرایی فصل مربوطه و در تبصره ماده68، 6ماه برای تهیه آیین‌نامه مربوطه پیش‌بینی شده است. سایر فصول و مواد نیز به همین شکل است، اما متولیان دستگاه‌های اجرایی به ماده‌ای استناد می‌کنند که زمان در آن قید نشده تا برای کوتاهی و قصور خود توجیه داشته باشند.

نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که همه مواد و تبصره‌های قانون جامع نیاز به آیین‌نامه ندارند ولی این مواد و تبصره‌ها نیز گرفتار بدفهمی در اجرا شده‌اند. لایحه جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران به دلیل ایراداتی که ایثارگران به برخی مواد آن داشتند مدت‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام در انتظار اصلاح و تصویب بود. حال که مراحل تصویب آن به سرانجام رسیده و مهم‌ترین ایراد آن، یعنی تبصره 2ماده39 توسط مجلس شورای اسلامی اصلاح شده و اصلاح سایر مواد در دستور کار کمیسیون اجتماعی قرار دارد ، شایسته است دولت در اجرای آن تسریع نماید

منبع: فاش نیوز