30 فروردین سال های 58، 59، 61، 65، 66، 67

تقویم دفاع مقدس

war2

30/01/58

جوابیه امام امت به پیام تبریك حسن البكر بمناسبت استقرار جمهوری اسلامی و آرزوی توفیق ملتها.

گزارش چگونگی قرار گرفتن سنندج در آستانه درگیری مسلحانه بین نیروهای مذهبی و چپ ( غیرمذهبی ) : پایان مهلت تعیین شده برای تعطیلی و تخلیه دفترهای سازمان چریكهای فدایی خلق و جمعیت دفاع از آزادی و انقلاب ( كومه له ) ؛ سنگربندی دفترهای مذكور ؛ اجتماع گروه كثیری از مردم در مقابل این دفترها و تاكید بر تعطیل شدن هرچه سریعتر آنها ؛ تلگراف دفتر هواداران سازمان چریكهای فدایی در سنندج به نخست وزیر و درخواست كمك از دولت برای جلوگیری از حمله به دفتر سازمان ؛ سنگربندی مقرها و دفترهای سازمانهای نامبرده و استقرار عناصر مسلح در اطراف آنها ؛ میتینگ گروههای طرفدار سازمانهای سیاسی غیرمذهبی در محل ژاندارمری سابق سنندج و مخالفت با تعطیلی دفترهای آنها ؛ آغاز مذاكره بین استاندار كردستان ، نمایندگان گروههای ائتلافی – مذهبی ، علامه مفتی زاده و كمیته پنج نفری و امضای یك موافقتنامه كه در آن به تحصن كنندگان مسجدجامع اطمینان داده اند كه چنانچه با موجودیت شورای شهر مخالفتی نداشته باشند ، خواستهای آنها در اسرع وقت رسیدگی خواهد شد ؛ موافقت تحصن كنندگان با این توافقنامه و پایان تحصن در ساعت 10 شب ؛ گزارش جانبدارانه سازمان چریكهای فدایی خلق از سیر حوادث امروز سنندج ؛ اظهار نظر فواد روحانی ( از اعضای شورای منتخب سنندج ) و كلیجی ( فرماندار سنندج ) درباره تعطیلی دفترهای سازمانهای سیاسی و عوامل دست اندركار ماجرا .

پیام آیت الله طالقانی خطاب به تحصن كنندگان مسجد جامع سنندج و ابراز نگرانی از وضعیت شهر و تاكید بر آغاز هرچه سریعتر كار شورای یازده نفری برای سر و سامان دادن به اوضاع شهر .

تكذیب خبر دستگیری سی تن از هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران در آبادان از زبان دادستان دادسرای انقلاب اسلامی این شهر . تحصن اعضا و هواداران سازمان چریكهای فدایی خلق در دادگستری شهركرد برای اعتراض به حمله به ستاد هماهنگ كننده این سازمان .

گزارش فرستاده ویژه امام خمینی به سیستان و بلوچستان ( آیت الله خامنه ای ) : نشانه یك ناآرامی سیاسی به هیچ وجه در منطقه وجود ندارد . رادیو لندن : ممكن است در آینده دردسر ناشی از تجزیه طلبی در بلوچستان به بار آید .

عزیمت آیت الله طالقانی به قم و ملاقات با امام خمینی در شب گذشته ؛ ادامة تعطیلی دفتر آیت الله طالقانی ؛ چگونگی ملاقات فرزند امام خمینی با آیت الله طالقانی پس از سه روز جستجو در تهران ؛ سفر نخست وزیر و مقامات مهم دولتی به قم در بحبوحه مذاكرات امام خمینی با آیت الله طالقانی .

ملاقات آیت الله مهدوی كنی ( سرپرست كل كمیته های انقلاب اسلامی ) به همراهی رؤسای كمیته های چهارده گانه تهران با امام خمینی در وضعیت افزایش فشارهای مخالفان بر موجودیت كمیته و تقدیم گزارشی از اقدامها و فعالیتهای كمیته در سرتاسر كشور و بیانات امام خمینی در تایید كمیته ها و ضرورت پاكسازی آنها . خلع سلاح عمومی و خط مشی دولت موقت ؛ امیر انتظام : اسلحه در دست افرادی است كه عاشق وطن خود هستند و كار خلاف نمی كنند و اگر دولت بخواهد كه اسلحه شان را تحویل دهند ، از دولت تبعیت می كنند و اگر عده قلیلی باشند كه اسلحه خود را ندهند ، دولت با آنها مقابله می كند .

اعتراض افسران و پرسنل دبیرستان نظام به مطالب روزنامه آلمانی ” عصر ما ” در مورد تلاش ارتش برای دست زدن به كودتا برضد جمهوری اسلامی و اعلام اینكه به كار بردن هرگونه دسیسه برای آسیب رساندن به انقلاب محكوم به شكست است .

بازتاب مراسم روز ارتش در رادیو لندن : علی رغم بی نظمی ، مراسم رژه حاكی از آن بود كه بین جوانان انقلابی ایران و ارتش برادری و همبستگی جانین عداوت قبلی گشته است . بازسازی ارتش سالها به طول خواهد كشید و در این میان در صورت بروز هرگونه ناآرامی در شهرستانها ارتش قادر به سركوب نخواهد بود .

 پاسخ امام خمینی به پیام تبریك حسن البكر ( رئیس جمهور عراق ) كه در آن ضمن تشكر ، چنین خاطر نشان شده : «عاقبت اختناق انفجار است و آن نه صلاح ملت است و نه صلاح دولت . »

پیشنهاد وزیر بازرگانی به دولت بازرگان مبنی بر واگذاری یكی از كارخانه های تولید مشروبات الكلی به اقلیتهای مذهبی .

30/01/59

مهلت 24 ساعته عراق به دیپلماتهای ایرانی در بغداد برای ترك عراق

اظهارات آیت‌الله صادق روحانی مبنی بر اینكه اگر ادعاهای عراق بر سه جزیره ادامه یابد ایران مدعی الحاق بحرین خواهد شد

30/01/61

رژیم عراق با مصر روابط برقرار كرد.

درخواست ابوغزاله از امریكا برای خنثی كردن نتایج پیروزی ایران بر عراق

30/01/65

دیدار طه یاسین رمضان نخست وزیر رژیم عراق با نخست وزیر شوروی

30/01/66

امروز سی‌ام فروردین ماه سالروز آغاز عملیات‌ «کربلا‌10» است که در سال1366 با هدف جابه‌جایی‌ میدان‌ جنگ‌ از جبهه جنوب‌ به‌ شمال‌ کشور طراحی شد.در این عملیات فرمانده توپخانه‌ نیروی‌ زمینی‌ سپاه پاسداران به شهادت رسید.

طی‌ عملیاتی‌ به‌ نام‌ «کربلای‌10» که‌ در غرب‌ کشور به‌ اجرا درآمد، مناطق‌ بسیاری‌ به‌ دست‌ رزمندگان ایرانی‌ آزادشد. حضور نسبتا گسترده‌ کردهای معارض‌ عراقی‌ در این‌ مناطق‌ باعث شد تا در مرحله‌ نخست‌ گشایش‌ جبهه‌ تازه‌ در غرب‌ کشور، تلاش‌ها عمدتا به‌ اتصال‌ عقبه‌ مناطق‌ آزاد شده‌ به‌ ایران‌ و بازشدن‌ عقبه‌ نیروهای‌ معارض‌ معطوف‌ شود. منطقه‌ عمومی‌ این‌ عملیات‌ در محور بانه‌- سردشت‌ از شمال‌ به‌ رودخانه‌ مرزی‌ «گلاس»، از جنوب‌ به‌ رودخانه‌ «آوسیویل»، از شرق‌ به‌ «سورکوه» و از غرب‌ به‌ ارتفاعات‌ «گرده‌رش» و سپس‌ ارتفاعات‌ عمومی‌ «آسوس» منتهی‌ می‌شد. این‌ منطقه‌ دارای‌ عوارض‌ حساس‌ و ارتفاعات‌ نسبتاً‌ بلند و صعب‌العبور است.

تردد در این‌ مناطق‌ به‌ خاطر نبود راه‌ بسیار دشوار بود،اما به‌ دلیل‌ وجود درختان‌ مرتفع‌ در پایین‌ ارتفاعات،وضعیت‌ برای‌ اختفای‌ نیروهای‌ عمل‌ کننده‌ و حتی‌ تحرک‌ و جابه‌جایی ‌آنها در روز،کاملاً‌ مناسب‌ تشخیص‌ داده‌ شد. استعداد نیرو و گسترش‌ دشمن‌ در این‌ منطقه‌ تا قبل‌ از عملیات‌ «والفجر9» که‌ در پاییز سال‌1364 توسط‌ نیروی‌ زمینی‌ سپاه‌ صورت‌ گرفته‌ بود قابل‌ توجه‌ نبود، اما پس‌ از آن‌ و بویژه‌ پس‌ از دو عملیات‌ «فتح‌1 و2» دشمن‌ مجدداً‌ حساس‌ شد و تلاش‌های‌ نسبتاً‌ وسیعی‌ را به‌ منظور تصرف‌ مناطق‌ تحت‌ تسلط‌ کردها و مسدود کردن‌ معابر وصولی‌ به‌ عمق‌ خاک‌ عراق‌ انجام‌ داد. چنان‌ که‌ تیپ‌های‌ کماندویی‌ سپاه‌ هفتم‌ و سوم‌ و چند تیپ‌ و گردان‌ مستقل‌ دیگر با نظارت‌ شخص‌ صدام‌ طی‌100 روز، بسیاری‌ از ارتفاعات‌ را به‌ تصرف‌ درآوردند.

تحرکات‌ دشمن‌ بعد از عملیات‌ «فتح‌1» بر پایه‌ این‌ تحلیل‌ انجام‌ می‌گرفت‌ که‌ در صورت‌ عدم‌ مقابله‌ جدی،قوای‌ نظامی‌ ایران‌ با تقویت‌ نیرو به‌ سمت‌ «ازمر» و سپس‌ سلیمانیه پیشروی‌ خواهند کرد اما با وجود همه‌ تلاش‌های‌ دشمن، سرانجام‌ در روز ‌30 فروردین‌1366 عملیات‌ کربلای‌10 با «رمز یا صاحب‌الزمان(عج)ادرکنی» توسط‌ نیروی‌ زمینی‌ سپاه‌ در منطقه‌ای‌ به‌ وسعت‌250 کیلومترمربع‌ آغاز شد.

این‌ عملیات‌ که‌ نخستین‌ عملیات‌ گسترده‌ در غرب‌ کشور پس‌ از انتقال‌ میدان‌ اصلی‌ جنگ‌ از جنوب‌ به‌ شمال‌ بود، هماهنگ‌ با تک‌ نیروهای‌ منظم‌ در جبهه‌ «ماووت»‌ و عملیات‌ نامنظم‌ قرارگاه‌ «رمضان»‌ و اتحادیه‌ میهنی‌ کردستان‌ عراق‌ در شمال‌ سلیمانیه‌ انجام‌ گرفت.

طی‌ این‌ حمله‌ آزادسازی‌50 روستای‌ منطقه،ارتفاعات‌ سرلگو، بردهوش، قشن، اسبیدار، کلان و چند ارتفاع‌ دیگر میسر شد.همچنین‌20 کیلومتر از جاده‌ ماووت‌- سلیمانیه‌ تحت‌ کنترل‌ رزمندگان‌ ایرانی‌ درآمد. تجهیزات‌ منهدم‌ شده‌ دشمن‌ شامل‌ یک‌ فروند هلی‌کوپتر، ده‌ها دستگاه‌ تانک‌ و نفربر، چندین‌ قبضه‌ خمپاره‌انداز، مقداری‌ سلاح‌ سبک‌ و نیمه‌ سنگین‌ می‌باشد. همچنین‌13 گردان‌ و تیپ‌ مستقل‌ دشمن‌ آسیب‌ دیده، تعداد کشته‌ و زخمی‌ها و اسرای‌ دشمن‌ به‌ 4235 نفر رسید.

در این‌ عملیات‌ هشت دستگاه‌ تانک‌ و نفربر، چندین‌ دستگاه‌ خودرو و مقداری‌ سلاح‌ و مهمات‌ به‌ غنیمت‌ رزمندگان‌ اسلام‌ درآمد. از جمله‌ شهیدان‌ شاخص عملیات‌ کربلای‌ می توان10 «حسن‌ شفیع‌زاده» فرمانده‌ توپخانه‌ نیروی‌ زمینی‌ سپاه‌ اشاره کرد.

30/01/67

سفر صدام به عربستان

حمله به یك قایق موتوری امریكا در نزدیكی ترمینال نفتی مبارك  

حمله قایق‌های توپدار به حوزه نفتی مبارك و یك نفتكش بریتانیایی  

چارلز ردمن: امریكا قبل از تهاجم به دو سكوی استخراج نفت ایران پنج كشور از متحدان خود را در جریان امر قرار داده بود. (پنج كشور عبارتند از: انگلستان، فرانسه، ایتالیا، هلند و بلژیك).  

رد پیشنهاد دبیركل سازمان ملل مبنی بر مذاكرات غیرمستقیم در سطح كارشناسی با تهران از طرف عراق

اعلام حمایت انگلستان از حملات امریكا در خلیج فارس

ازسرگیری روابط دیپلماتیك ایران و فرانسه