یادنامه حماسه دفاع مقدس

13931105 photoهشت سال دفاع مقدس و اجرای عملیات های بزرگی که هر یک برگ زرینی را بر تاریخ باشکوه این سرزمین افزود، یادآور ایثار و فداکاری فرزندان این مرزو بوم است، حماسه هایی مانا که الگویی شایسته برای ملت های منطقه و جهان محسوب می شود.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

 

 

 

روایت عملیات های جاوید(2)

روایت هشت سال دفاع مقدس؛ پاسداشت یاد و نام فرزندان این سرزمین اسلامی در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است، آنانی که چون سدی استوار در برابر هجوم و تجاوز بیگانگان ایستادند و صحنه های جاودانی را از ایثار و شجاعت در تاریخ این مرزوبوم به ثبت رساندند.

شهدای کازرون، به نقل از ایرنا به مناسبت هفته ی دفاع مقدس اقدام به گردآوری و ارایه گزیده ای از عملیات های رزمندگان اسلام در طول جنگ تحمیلی کرده است. حماسه هایی ماندگار که با دلاوری و تدابیر حکیمانه ی سربازان این دیار کهن طراحی شدند و به مرحله ی اجرا درآمدند و هر کدام نمادی از خودگذشتگی و ایثار مردمان ایران اسلامی است.

** عملیات نصر 4

عملیات نصر 4 از سی و یکم خرداد ۱۳۶۶ هجری خورشیدی و با رمز «یا امام جعفر صادق(ع)» آغاز و برای کامل ساختن پیروزی های عملیات کربلای ۱۰ طراحی شد و هدف از آن تصرف ارتفاع بلند «گرده رش» واقع در غرب رودخانه «چولان» بود.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این حمله توانست شهر ماووت و چند ارتفاع مهم را آزاد کند و در جریان آن ده ها قبضه انواع آتشبار، تعداد زیادی خودروی نظامی، ده ها دستگاه تانک، نفربر، مقدار زیادی سلاح سبک و نیمه سنگین دشمن منهدم شد و هفت تیپ عراق در نبرد با نیروهای ایران آسیب دید و تعداد کشته ، زخمی ها و اسیران دشمن به 6 هزار و 60 تن رسید.

** عملیات نصر 5

نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای تصرف بخشی از بلندی های مشرف به شهر و منطقه ی «قلعه دیزه» عراق در جبهه ی شمالی (کردستان ایران)، عملیات نصر 5 را طرح ریزی کرد و در سوم تیر 1366 هجری خورشیدی با رمز «یا زهرا(س)» در منطقه ای به وسعت 20 کیلومتر مربع به اجرا درآورد.

این عملیات به آزادسازی بلندی های مهم منطقه، دشت «بوجار» و شماری از روستاهای مرزی هر 2 کشور منجر شد و بیش از یک هزار و 100 تن از نیروهای دشمن کشته ، زخمی و اسیر شدند. در جریان عملیات نصر 5، علاوه بر تصرف بر شهر قلعه دیزه عراق، تعدادی سلاح سبک و نیمه سنگین به غنیمت نیروهای خودی درآمد.

** عملیات فتح 7

نیروهای عملیاتی قرارگاه برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری معارضان کرد عراقی با رمز «یافاطمه الزهرا(س)» عملیاتی را با نام فتح 7 طراحی و به مرحله اجرا درآوردند. آنها با هدف انهدام عقبه ستادی و لشکری دشمن در منطقه ی حلبچه و سیدصادق کردستان عراق، این عملیات را در هفتم تیر 1366 هجری خورشیدی اجرایی کردند.

رزمندگان با انهدام ساختمان مرکزی رازیت محور چناق چیان، دکل مخابراتی و پست برق شهر سیدصادق عراق را به مدت چند ساعت زیر نظر گرفتند و در همین فاصله به تخریب ساختمان های دولتی پرداختند. در این حمله به پادگان های شهرهای سید صادق، حلبچه و یگان ضدشورش این شهر خسارت سنگینی وارد آمد و 6 پایگاه حفاظتی اطراف سیدصادق نیز منهدم شد و نیروهای خودی یک هزار و 545 تن از نیروهای دشمن کشته، زخمی و اسیر کردند.

** عملیات فتح 8

رزمندگان نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری معارضان کرد عراق، عملیات فتح 8 را با رمز «یا رسول الله(ص)» در شامگاه بیست و هشتم تیر 1366 هجری خورشیدی با هدف انهدام تاسیسات نظامی اقتصادی دشمن و حمایت از مبارزان عراقی آغاز کردند.

در جریان این حمله پایگاه و مقر حفاظتی ارتش عراق در منطقه ی اتروش سقوط کرد و به همراه آن، بخشی از تجهیزات نظامی از جمله 35 دستگاه خودرو سبک و نیمه سنگین ارتش عراق منهدم شد، 830 تن از نیروهای دشمن کشته ، زخمی و اسیر شدند.

** عملیات نصر 6

نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران عملیات نصر 6 را در 10مرداد 1366 هجری خورشیدی با رمز «یا اباعبداللَّه الحسین(ع)» به منظور پاسخگویی به شرارت‏های آمریکا در خلیج فارس و از میان بردن نیروهای دشمن و بیرون راندن باقیمانده ی آنها از منطقه ی عملیاتی میمک طراحی و اجرا کردند.

نیروهای خودی در این عملیات توانستند ارتفاعات بسیار حساس میمک را تصرف، 2 فروند هواپیما، 17 دستگاه تانک و نفربر، 6 فروند چرخبال و صدها دستگاه خودرو دشمن را منهدم کنند، در این عملیات 2 هزار و 500 تن از نیروهای بعث عراق کشته و 120 تن دیگر به اسارت گرفته شدند.

** عملیات نصر 7

رزمندگان سپاه پاسداران با هدف انسداد معبر ضد انقلاب در غرب کشور و تصرف ارتفاع مهم دوپازا در چهاردهم مرداد 1366 هجری خورشیدی، عملیات نصر 7 را با رمز «یا فاطمه زهرا (س)» آغاز کردند.

این عملیات به تصرف ارتفاع مهم دوپازا و انسداد معبر ضد انقلاب در غرب کشور منتهی شد که شامل منطقه ای به وسعت 30 کیلومتر مربع بود. نیروهای ایرانی نخستین قله از بلندی های بلفت را به تصرف درآورده و کنترل جاده ی آسفالت سردشت- قلعه دیزه و پاسگاه مرزی بلفت را به دست گرفتند.

در این عملیات چهار فروند چرخبال، دهها قبضه خمپاره انداز، 10 دستگاه تانک و نفربر، 50 دستگاه خودرو و مقداری زیادی سلاح سبک و نیمه سنگین دشمن منهدم شد.

** عملیات ظفر 1

عملیات ظفر 1 در منطقه ی عملیاتی استان «دهوک» و استان «سلیمانیه» کردستان عراق به وسیله ی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همکاری معارضان کرد عراقی در بیست و هفتم شهریور 1366 هجری خورشیدی در گستره ای به وسعت 30 کیلومتر مربع و در عمق 200 کیلومتری خاک عراق به مرحله اجرا درآمد. نیروهای مسلح موفق شدند شهر «کانی ماسی» در منطقه ی عمومی کردستان عراق را آزاد کنند. در این عملیات گردان مستقر در منطقه از تیپ «بیگاره» ارتش دشمن، پایگاه های حفاظتی دشمن در منطقه «گیله زرده» سلیمانیه و مقر گردان 19 خفیفه در این عملیات، متلاشی و ده ها دستگاه تانک و نفربر، شماری خودرو، انواع سلاح سبک، نیمه سنگین و چندین انبار مهمات نابود شد. شمار کشته، زخمی و اسیران دشمن در این عملیات یک هزار و 500 تن گزارش شده است.

** عملیات ظفر 2 (نامنظم)

عملیات ظفر 2 در دوازدهم مهر 1366 هجری خورشیدی با رمز «لبیک یا حسین(ع)» در منطقه ی عملیاتی شهر کفری از استان کرکوک به منظور پاسخ گویی به شرارت های رژیم بعث عراق در بمباران شیمیایی و ویران ساختن روستاهای کردنشین استان های شمالی عراق و با هدف انهدام تاسیسات نظامی و اقتصادی عراق آغاز شد.

نیروهای رزمنده توانستند سلسله ارتفاعات مهم کفری داغ را پس از انهدام نیروهای دشمن به کنترل خود در آورند. ساختمان های سازمان امنیت، فرمانداری، حزب بعث، شهرداری، پست و تلگراف، شعبه بانک رافدین، نیروگاه برق، یک کارخانه، پادگان نیروی جیش الشعبی و پمپ بنزین شهر کفری عراق در این عملیات منهدم شدند.

**عملیات نصر 8

رزمندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات نصر 8 را با رمز «یا رسول الله (ص)» در بیست و نهم آبان 1366 هجری خورشیدی آغاز کردند.

این عملیات با هدف تصرف ارتفاع «گرده رش» و تکمیل خط جبهه در غرب ماووت به مرحله اجرا درآمد.

این عملیات با تصرف ارتفاع «گرده رش»، کشته و زخمی شدن 300 تن از نیروهای دشمن و به اسارت درآمدن 200 تن از آنها با موفقیت به پایان رسید.

** عملیات بیت المقدس 2

عملیات بیت المقدس 2 با رمز «یا زهرا(س)» در بیست و پنجم دی 1366 هجری خورشیدی برای آزادسازی ارتفاعات غرب شهر ماووت عراق در منطقه ای به وسعت 130 کیلومترمربع آغاز شد و در سخت ترین وضعیت جوی در میان برف و سرما به وسیله ی یگان های سپاه پاسداران ادامه پیدا کرد. در این عملیات، بیش از 40 ارتفاع از جمله «اورال»، «کلاله»، «هرمدان»، «بین دورا»، «شیخ محمد» و یولان و چند روستای منطقه آزاد شد و ده ها دستگاه تانک و نفربر، ده ها قبضه خمپاره انداز و ضدهوایی، ده ها دستگاه خودروی نظامی، مهندسی و 2 رادار رازیت از بین رفت. عراق در این عملیات پنج تیپ و گردان خود را از دست داد و تعداد کشته، زخمی ها و اسیران دشمن به بیش از پنج هزار و 400تن رسید.

**عملیات ظفر 6

عملیات ظفر 6 در پنجم اسفند 1366 هجری خورشیدی با هدف آزادسازی بلندی های منطقه ی عمومی «سنگاو» در شرق استان «کرکوک» کردستان عراق در جبهه ی شمالی دشمن و در اوج سرما و برف زمستان کوهستان به اجرا درآمد.

این عملیات به وسیله ی قرارگاه رمضان نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و معارضان کرد عراق آغاز شد و در جریان آن ارتفاعات گرده ناصر، مقبره، گرده سو، گرده قالی و پل مهم باصره و چندین روستای منطقه آزاد شد. نیروهای خودی بر جاده های اصلی سنگاو ـ چمچال، کرکوک ـ سنگاو، قادرکرم ـ کرکوک، سنگاو ـ قره داغ ـ سلیمانیه تسلط یافتند.

**عملیات ظفر 7

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری معرضان کرد عراقی در بیست و سوم اسفند 1366 هجری خورشیدی، عملیاتی را با نام ظفر 7 با رمز «یا محمد رسول الله (ص)» در منطقه ی شرق استان «سلیمانیه» مرکز کردستان عراق طراحی و اجرا کردند.

هدف از انجام این عملیات آزادسازی بلندی های منطقه ی شهر «خرمال» و انهدام نیروی دشمن بود.

در این عملیات 14 بلندی مهم منطقه، هفت روستا در نوار مرزی و شهر خرمال آزاد شد و 15 دستگاه تانک و نفربر زرهی، 20 دستگاه خودرو، دهها قبضه ی خمپاره اندازه، شماری سلاح سبک و نیمه سنگین دشمن منهدم شد و در این حمله 550 تن کشته، زخمی و اسیر شدند.

** عملیات بیت المقدس 3

عملیات بیت المقدس3 با هدف گسترش وضعیت خطوط خودی در شمال شرقی سلیمانیه عراق و تصرف 2 ارتفاع الاغلو و گوجار در بیست و چهارم اسفند 1366 هجری خورشیدی و با رمز «یا موسی بن جعفر (ع)» آغاز شد.

رزمندگان اسلام در عملیات بیت المقدس 3، با آزادسازی چند ارتفاع بلند در عمق جبهه ی دشمن، منطقه ای به وسعت 40 کیلومتر مربع از خاک عراق را آزاد کردند و با انهدام یک فروند هواپیما، تیپ 604 پیاده از سپاه یکم دشمن و شماری سلاح سنگین و نیمه سنگین؛ بیش از یک هزار و 180 تن از نیروهای دشمن را کشته، زخمی و اسیر کردند.

**عملیات والفجر 10 (حلبچه)

جمهوری اسلامی ایران برای پاسخ گویی به بمباران و موشک باران مناطق مسکونی شهرها و احقاق حقوق خود در مجامع بین المللی، با تغییر منطقه عملیاتی از جنوب به غرب، درصدد برآمد تا قدرت رزمندگان اسلامی را بار دیگر به جهانیان نشان دهد. بدین منظور عملیات گسترده ای در غرب کشور در دشت های سلیمانیه عراق به نام والفجر 10، در بیست و پنجم اسفند 1366 هجری خورشیدی در پنج مرحله به اجرا درآورد.

نیروی سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی این عملیات را با هدف آزادسازی شهر حلبچه عراق و دسترسی به سد دربندیخان و با رمز «یا محمد ابن عبدالله (ص)» آغاز کردند. از دستاوردهای مهم ایران در عملیات والفجر 10، می توان به آزاد سازی شهرهای حلبچه، خرمال، بیاره، طویله و نوسود منطقه ای به وسعت یک هزار و 200 کیلومتر مربع، کاهش خط پدافندی خودی، انهدام 270 تانک و نفربر، 60 توپ صحرایی، 20 ضدهوایی، 40 خمپاره انداز، 13 دستگاه مهندسی، 230 خودرو و 750 اسلحه انفرادی و آرپی جی هفت اشاره کرد.

** عملیات بیت المقدس 4

عملیات بیت المقدس 4 با هدف فتح ارتفاع های مشرف بر سد دربندیخان عراق و تکمیل عملیات والفجر 10 در 6 فروردین 1367 هجری خورشیدی با رمز «یا اباعبدالله(ع)» در منطقه ی عمومی دربندیخان آغاز شد. این عملیات با طراحی سپاه پاسداران و هدایت قرارگاه «کربلا» که فرماندهی پدافند منطقه ی فاو را نیز برعهده داشت، در تکمیل عملیات حلبچه به اجرا درآمد.

نیروهای عمل کننده موفق به فتح ارتفاع های مهم منطقه، مانند «شاخ شمیران»، «شاخ سومر»، قسمتی از دشت تولبی و ارتفاعات برددکان شدند. دشمن در این عملیات بیش از 20 دستگاه تانک و نفربر،50 دستگاه خودروی سبک ، سنگین و تعدادی تجهیزات جنگی را از دست داد و 2 تیپ،2 گردان تانک و یک گردان توپخانه ی دشمن از میان برداشته شد. تعداد کشته و زخمی های دشمن از مرز یک هزار و 500 تن گذشت و تعداد اسیران به 400 تن رسید.

** عملیات بیت المقدس 6

عملیات بیت المقدس 6 به وسیله ی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیست و هفتم اردیبهشت 1367 هجری خورشیدی با رمز «یا امیرالمومنین(ع)» آغاز شد.

هدف از این عملیات پیشروی و استقرار مناسب نیروها در شمال منطقه ی سلیمانیه عراق و تکمیل عملیات انجام شده در منطقه عملیاتی ماووت و امکان خروج معارضان کرد عراق از منطقه های زیر هجوم ارتش عراق بود.

این عملیات در محورهای کوهستانی و برف پوش شمال شهر «ماووت» کردستان عراق و به طور مشخص بلندی های «شیخ محمد»، «آسوس» و «استروک» صورت گرفت که به آزادی این بلندی ها انجامید. با انجام موفقیت آمیز و کم تلفات این عملیات ، تمامی هدف های مورد نظر تامین شد.

** عملیات بیت المقدس 7

عملیات بیت المقدس 7 به وسیله ی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، با رمز «یا ابا عبدالله الحسین(ع)» در بیست و سوم خرداد 1367 هجری خورشیدی آغاز شد.

این عملیات که با هدف پس زدن دشمن از خاک ایران و رویارویی با ترفند تجاوزهای دوباره ارتش عراق آغاز شده بود، علاوه برکشته، زخمی و اسیر کردن 20 هزار و 400 تن از نیروهای دشمن، یک فروند هواپیما را ساقط و 60 دستگاه تانک و نفربر زرهی، 40 قبضه توپ، 200 دستگاه خودروی نظامی و چندین زاغه مهمات دشمن را منهدم کردند.