جلوه های اقتدار و صلابت رزمندگان

13931100 photoدوران دفاع مقدس یادآور پایداری، ایثار و شهادت رزمندگانی است که با عملیات هایی پیروزمندانه در جبهه ی نبرد حق علیه باطل، پایداری و استقامت خود را به جهانیان نشان دادند و درسی فراموش ناشدنی را به دشمنان این مرز و بوم آموختند.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

 

 

روایت هشت سال دفاع مقدس؛ پاسداشت یاد و نام فرزندان این سرزمین اسلامی در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است، آنانی که چون سدی استوار در برابر هجوم و تجاوز بیگانگان ایستادند و صحنه های جاودانی را از ایثار و شجاعت در تاریخ این مرزوبوم به ثبت رساندند.

شهدای کازرون به نقل از ایرنا به مناسبت هفته ی دفاع مقدس اقدام به گردآوری و ارایه گزیده ای از عملیات های رزمندگان اسلام در طول جنگ تحمیلی کرده است. حماسه هایی ماندگار که با دلاوری و تدابیر حکیمانه ی سربازان این دیار کهن طراحی شدند و به مرحله ی اجرا درآمدند و هر کدام نمادی از خودگذشتگی و ایثار مردمان ایران اسلامی است.

**عملیات فرمانده کل قوا – خمینی روح خدا

سپاه پاسداران با پشتیبانی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی، عملیات فرمانده کل قوا- خمینی روح خدا را با هدف پیشروی در مواضع دشمن در بیست و یکم خرداد 1360 هجری خورشیدی طراحی و اجرا کرد.

در این عملیات سربازان پیر جماران 3 کیلومتر پیشروی کردند و با تصرف مواضع محکم و مهم دشمن،32 دستگاه تانک و نفربر را منهدم کردند و در این حمله یک هزار و 496 تن از نیروهای دشمن کشته، زخمی و اسیر شدند. این عملیات، کلیدی برای شکست محاصره ی آبادان و آزمایشی برای عملیات بزرگ ثامن الائمه بود.

** عملیات شهید مدنی

عملیات شهید مدنی به وسیله ی نیروهای سپاه و ارتش در بیست و هفتم شهریور 1360 هجری خورشیدی، به منظور انهدام توان رزمی دشمن در منطقه ی عمومی سوسنگرد به صورت محدود به مرحله اجرا درآمد.

انهدام توان رزمی و نیروهای دشمن، پیشروی 2 کیلومتری و جلوبردن مواضع خودی، انهدام 50 دستگاه تانک و کشته، زخمی و اسیر شدن یک هزار و 690 تن از نیروهای دشمن از دستاوردهای مهم این عملیات بود.

**عملیات ثامن الائمه

نخستین عملیات گسترده و مشترک ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پنجم مهر 1360 هجری خورشیدی، با نام ثامن الائمه و با رمز «نصر من الله و فتح قریب» به منظور تصرف پل های روی کارون و قطع حلقه ی ارتباطی نیروهای محاصره کننده ی آبادان آغاز شد.

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در اجابت فرمان امام خمینی فرمانده ی کل قوا، مبنی بر این که حصر آبادان باید شکسته شود، موفق شدند تا در این عملیلات علاوه بر شکست محاصره ی یک ساله آبادان، ساحل شرقی رودخانه کارون را تصرف و بیش از 150 کیلومتر مربع از زمین های اشغال شده را آزاد، 90 دستگاه تانک و نفربر، 100 دستگاه خودرو، 2 پل پی. ام. پی را منهدم کنند و سه هزار تن از نیروهای عراقی را کشته، زخمی و به اسارت درآورند.

** عملیات طریق القدس

عملیات طریق القدس در بامداد هشتم آذر 1360 هجری خورشیدی به وسیله ی نیروهای سپاه و ارتش، با رمز مقدس «یا حسین(ع)» به طور هم زمان در چند محور و با هدف آزاد سازی شهر بستان و رسیدن به خط های مرزی در چزابه آغاز شد.

این عملیات بهترین زمینه برای پیروزی در عملیات بزرگ فتح المبین محسوب می شود. در این عملیات نیروهای خودی650 کیلومتر مربع از خاک جمهوری اسلامی شامل شهر بستان، 70 روستا، 5 پاسگاه مرزی و نیز تنگه راهبردی چزابه را آزاد کردند، 180 دستگاه تانک و نفربر، 200 دستگاه خودرو، 13 فروند هواپیما و 4 فروند هلیکوپتر و 45 گردان و گروهان از 12 تیپ و نیروهای کماندویی لشگر 5 مکانیزه ارتش عراق منهدم شد و چهار هزار و 46 تن از نیروهای دشمن کشته، زخمی و اسیر شدند.

**عملیات مولای متقیان-جنگ چزابه

عملیات مولای متقیان در یکم اسفند 1360 هجری خورشیدی و با رمز یا علی(ع) ادرکنی آغاز شد، هدف از این عملیات دفع پاتک سنگین دشمن در منطقه ی چزابه و توقف حمله و پیشروی آنها بود.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این عملیات با انهدام 10 تیپ از نیروهای عراق، ضربه ی سختی را بر پیکره ی متجاوزگران وارد ساخت. در جریان این عملیات چهار هزار و 500 تن از نیروی های دشمن کشته و مجروح شدند و 100 تن به اسارت نیروهای خودی درآمدند.

** عملیات فتح المبین

عملیات فتح المبین که به فتح الفتوح رزمندگان اسلام مشهور است، در ساعت 30 دقیقه بامداد 2 فروردین 1361 هجری خورشیدی آغاز شد و 100 گردان از سپاه پاسداران و 35 گردان از ارتش جمهوری اسلامی ایران، در غرب دزفول و شوش با رمز «یا زهرا (س)» به قلب دشمن زدند.

کار بی نظیری که در این عملیات صورت گرفت و سبب شگفتی عراقی ها شد، حفر کانال و تونل در زمین های رملی منطقه و دور زدن دشمن بود. با انجام عملیات فتح المبین 2 هزار و 400 کیلومتر از خاک ایران در شمال خوزستان آزاد و دستیابی به چاه های نفت ابوغریب امکان پذیر شد. در 10 روز نبرد، 18 فروند هواپیما، 3 فروند چرخبال، 361 دستگاه تانک و نفربر، صدها دستگاه خودروی نظامی و شماری از سلاح های انفرادی و نیمه سنگین دشمن از میان رفت و بیش از چهار هزار تن از نیروهای عراقی کشته و 15 هزار تن دیگر به اسارت نیروهای ایرانی درآمدند.

**عملیات بیت المقدس

عملیات بیت المقدس در 10 اردیبهشت 1361 هجری خورشیدی، با رمز «یا علی ابن ابی طالب» آغاز شد. نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی، در ساعت 30 دقیقه بامداد 10 اردیبهشت 1361 هجری خورشیدی، حمله ی سراسری خود را به منظور آزادسازی خرمشهر و منطقه های شمال آن و عقب راندن دشمن از مرز بین المللی آغاز کردند. عملیات بیت المقدس نقطه ی عطف پیروزی های سرنوشت ساز جنگ به شمار می رود.

سرانجام در مجموع چهار مرحله ی عملیات بیت المقدس، بیش از 16 هزار و 500 تن از نیروهای دشمن کشته، زخمی و 19 هزار تن اسیر شدند. آزاد سازی خرمشهر، خارج ساختن شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه ی سنگین دشمن در چهار مرحله از نتیجه های درخشان این عملیات است.

** عملیات رمضان

عملیات رمضان در چهار محور و پنج مرحله از طرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش ایران و با هدف فتح منطقه ای از خاک عراق و گرفتن امتیاز خاکی برای پایان عادلانه به جنگ 2 ساله در پنج مرحله طراحی و اجرا شد. این عملیات با رمز «یا صاحب الزمان ادرکنی» در بیست و سوم تیر 1361 هجری خورشیدی آغاز شد.

رزمندگان اسلام در این عملیات محدوده پاسگاه زید عراق به وسعت 400 کیلومتر مربع را تصرف و لشکر 9 زرهی عراق را به طور کامل منهدم کردند، یک هزار و 97 دستگاه تانک و نفربر از بین رفت و 50 دستگاه تانک و نفربر به غنیمت نیروهای ایرانی درآمد. هشت هزار و 715 تن از نیروهای بعثی عراقی کشته، زخمی و اسیر شدند.

** عملیات ثارالله

عملیات ثارالله در پانزدهم مرداد 1361 هجری خورشیدی با رمز «یا ثارالله ادرکنی» در ارتفاعات مهم مشرف به قصر شیرین به وسیله ی ارگان هایی از ارتش و سپاه آغاز شد. هدف از این عملیات آزادسازی ارتفاعات مهم منطقه بود.

در جریان عملیات ثارالله ارتفاع مهم مشرف به قصرشیرین آزاد و نیروهای ایرانی ده ها دستگاه تانک، نفربر زرهی، شماری مهمات، سلاح سنگین و نیمه سنگین دشمن را منهدم و 290 تن از نیروهای دشمن را کشته و زخمی کردند.

** عملیات مسلم بن عقیل

عملیات مسلم بن عقیل با همکاری سپاه و ارتش، با رمز «یا ابا الفضل العباس (ع)» در 9 مهرماه 1361 خورشیدی به اجرا درآمد.

در این عملیات 150 کیلومتر مربع از خاک ایران آزاد و 30 کیلومتر مربع از خاک عراق تصرف شد. نیروهای خودی همچنین بر ارتفاعات کیسکه، کهنه ریگ مستقر و بر تنگه های مرزی مسلط شدند. نیروهای عراقی در جریان این عملیات چهار هزار و 275 تن کشته و زخمی به جا گذاشت.

** عملیات محرم

عملیات محرم به وسیله ی نیروی زمینی سپاه با پشتیبانی توپخانه ی ارتش در 10 آبان 1361 هجری خورشیدی با رمز «یا زینب(س)» به اجرا در آمد.

این عملیات که با هدف آزاد سازی ارتفاع های مرزی حمرین و تصرف جای پا برای تهدید منطقه العماره عراق آغاز شده بود، در نتیجه ی آن بیش از 550 کیلومتر مربع از زمین های میهن اسلامی ایران آزاد شد و 300 کیلومتر مربع از خاک عراق در نوار مرزی به تصرف رزمندگان اسلام درآمد، آزادسازی تاسیسات نفتی شامل 70 حلقه چاه نفت و سازماندهی 14 تیپ عراقی در این نبرد آسیب دید و عراق در حالت انفعالی محض فرو رفت.

** عملیات والفجر 2

عملیات والفجر 2 در منطقه ی پیرانشهر، میان ارتفاع های قمطره و تمرچین، با هدف از میان بردن نیروی دشمن، تجزیه ی آنها و فتح چندین ارتفاع مهم در منطقه و خارج ساختن شهرهای مرزی از زیر دید و آتش توپخانه ی عراق در بیست و نهم تیر 1362 هجری خورشیدی و با رمز «یا الله یا الله یا الله» آغاز شد.

این عملیات که به وسیله ی رزمندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی به اجرا درآمده بود به آزادسازی 200 کیلومترمربع از خاک دشمن و تسلط بر قسمتی از ارتفاع های سرکوب منطقه منجر شد. مجموع کشته ها و زخمی های دشمن به بیش از 4 هزار تن رسید، 200 تن به اسارت گرفته شدند و نزدیک به 50 پایگاه دشمن منهدم و تصرف شد.

** عملیات والفجر 3

رزمندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی عملیات والفجر 3 را با هدف آزادسازی شهر مهران و منطقه های پیرامون در هفتم مرداد 1362 هجری خورشیدی، با رمز « یا الله – یا الله – یا الله » آغاز کردند.

این عملیات به آزادسازی2 جاده ایلام – مهران – دهلران، آزادسازی ارتفاع های زالوآب و نمه کلان بو، آزادسازی دشت مهران، کشته و زخمی شدن بیش از 10 هزار تن از نیروهای دشمن، به اسارت درآمدن 509 تن از نیروهای دشمن و نابودی تجهیزات دشمن منجر شد.

** عملیات والفجر 4

عملیات والفجر 4 در سه مرحله و با هدف آزاد سازی بخشی از میهن اسلامی و ارتفاعات مهم منطقه، تصرف پیشرفتگی دشت شیلر، مسدود ساختن راه ورود گروهک های ضد انقلاب که از راه دشت شیلر انجام می شد، تصرف پادگان پنجوین و گرمک عراق و خارج ساختن مریوان از زیر دید و تیر دشمن، از روز بیست و هفتم مهر 1362 هجری خورشیدی با رمز یا الله به مدت 33 روز در منطقه ی جبهه ی شمالی سلیمانیه و پنجوین به مرحله اجرا درآمد.

سپاه و ارتش در این عملیات توانستند دشت شیلر، شهر و پادگان پنجوین را تصرف کنند و بر 13 شهر و روستای عراق تسلط یابند، شهر مریوان را از زیر تیررس دشمن خارج سازند. آنها همچنین با انهدام10 فروند هواپیما، یک فروند بالگرد، بیش از 90 دستگاه تانک و نفربر زرهی، 200 دستگاه خودرو و انبوهی از سلاح و مهمات، ضربه ای محکم را بر ماشین جنگی صدام وارد ساختند.

**عملیات تحریرالقدس

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیست و یکم بهمن 1362 هجری خورشیدی با رمز «لبیک یا خمینی» از جنوب غربی شهر مرزی مریوان به طرف منطقه های کوهستانی دربندیخان عراق حمله ای را انجام دادند که عملیات تحریرالقدس نام گرفت. این عملیات در منطقه ای به وسعت 150 کیلومتر مربع به اجرا در آمد و در جریان آن بلندی های شیخ سومر، سوریز، شاخ شمیران و نزدیک به 110 کیلومتر مربع از خاک عراق به تصرف نیروهای ایرانی درآمد و بر راه ارتباطی سلیمانیه بغداد تسلط یافتند.

** عملیات والفجر5

عملیات والفجر5 در بیست و هفتم بهمن 1362 هجری خورشیدی، با رمز «یا زهرا(س)» در منطقه ی کوهستانی «چنگوله» میان شهرهای مهران و دهلران به اجرا درآمد. نیروهای عمل کننده ی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در 2 مرحله با هدف آزادسازی بلندی های منطقه ی چنگوله وارد عمل شدند.

این عملیات علاوه بر تهدید بزرگراه بغداد – بصره، منطقه ای به گستردگی 110 کیلومتر مربع شامل بلندی های «پیزولی»، «تنگه چنگوله»، «تونل»، «چغاعسکر»، «عباس عظیم»، پاسگاه های شمالی «عین عبد»، «طارق»، «الرباغی»، شهرک های «یک سایه»، «آل یاسین» و روستای شیخ احمد آزاد شد و 40 دستگاه تانک و نفربر، مقداری سلاح سبک و نیمه سنگین،2 فروند چرخبال، ده ها دستگاه خودروی نظامی و10 انبار مهمات دشمن منهدم و ده ها دستگاه تانک و نفربر، شماری خودروی نظامی و انواع سلاح های سبک و نیمه سنگین به غنیمت رزمندگان سپاه پاسداران درآمد.

** عملیات والفجر6

نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با هدف از میان بردن توان جنگی نیروهای دشمن عملیات والفجر6 را در 2 اسفند 1362 هجری خورشیدی، با رمز «یا زهرا(س)» طرح ریزی کردند.

این عملیات علاوه بر تهدید جاده بغداد- العماره، به آزادسازی راه تدارکاتی مرزی منطقه ی چیلات، فتح 2 ارتفاع مشرف به شهرعلی غربی ، از بین بردن شماری سلاح سبک، نیمه سنگین و به کشته و زخمی شدن صدهاتن از نیروهای دشمن منجر شد.

** عملیات خیبر

عملیات خیبر با هدف ضربه زدن به ماشین جنگی دشمن و به کارگیری ابتکار عمل و تهدید جاده بغداد بصره و تصرف جزایر مجنون و بخشی از هورالهویزه در سوم اسفند 1362 هجری خورشیدی با رمز «یا رسول الله (ص)» به وسیله سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی طراحی و اجرا شد.

عملیات خیبر به آزاد سازی منطقه ای به وسعت 1000 کیلومتر مربع در هور، 140 کیلومتر مربع در جزایر مجنون و 40 کیلومتر مربع در طلاییه انجامید، همچنین در این عملیات 15 هزار تن از نیروهای دشمن کشته و زخمی شدند و یک هزار و 140 تن به اسارت درآمدند، 150 تانک و نفربر و 200 خودرو نیز منهدم شد.