نگاهی به فعالیت های معاونت بهداشت و درمان بنیاد

13631071 photoمعاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران طی گزارشی، انواع خدمات و فعالیت های یک ساله این معاونت در بخش های مختلف را ارایه و به برنامه های تحولی این معاونت نیز اشاره کرده است.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

 

 

شهدای کازرون، به گزارش “ایثار”، مطابق با گزارش عملکرد یک ساله معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران که از معاونت های تخصصی بنیاد بوده و رسالت حفظ و ارتقای سلامت خانواده بزرگ ایثارگران را به عهده دارد، فعالیت های این معاونت در دو بخش امور برنامه ریزی و سیاست گذاری و ارایه خدماتی نظیر خدمات بیمه ای و خدمات خاص به جامعه شاهد و ایثارگر تقسیم می شود.

در خدمات بیمه ای، خدمات درمانی به صورت بیمه پایه و مکمل به صورت جامع و بدون سقف بوده و افراد جامعه شاهد و ایثارگر می توانند بدون محدودیت به مراکز درمانی در سراسر کشور مراجعه و از خدمات این مراکز برخوردار شوند. آنچنان که 867 هزار و 914 نفر دارای پوشش بیمه پایه و یک میلیون و 266 هزار و 744 نفر دارای بیمه تکمیلی هستند.

اما بخش خدمات خاص به خدمات دندانپزشکی، خدمات ایاب و ذهاب درمانی و هتلینگ، خدمات ترک وابستگی دارویی و بیماران صعب العلاج اختصاص دارد. همچنین در بخش خدمات دارو و تجهیزات پزشکی، تهیه دارو و تجهیزات مورد نیاز گروه شاهد و ایثارگر که شامل ویلچر (حمام، فعال، ایستا، الکترونیکی)، کپسول اکسیژن، مانومتر، دستگاه اکسیژن ساز، عصا، تخت و تشک، ارتز و پروتز، عینک و سمعک است، لحاظ شده است.

یکی دیگر از وجوه فعالیت در معاونت بهداشت و درمان، هدایت و مدیریت بر کمیسیون های مختلف یعنی کمیسیون پزشکی شامل کمیسیون های تعیین درصد از کار افتادگی، کمیسیون حالت اشتغال، کمیسیون ماده 15 (احراز جانبازان متوفی و شهادت)، کمیسیون ماده 45 (جهت معافیت فرزندان جانبازان)، کمیسیون احراز، کمیسیون عالی و کمیسیون های مشاوره است. گفتنی است هر سال حدود 50 تا 60 هزار نفر در کمیسیون های پزشکی تعیین درصد بنیاد شرکت می کنند.

مسوولان معاونت بهداشت و درمان در چهار سطح، شامل شهرستان، استان، استان معین و تهران اقدام به معاینه و بررسی شرایط سلامتی ایثارگران کرده و در صورت نیاز، ویزیت و درمان توسط متخصصان خارجی در ایران و یا اعزام ایثارگران انجام خواهد شد. همچنین در طرح پایش سلامت که هدفش کنترل و پیشگیری به منظور کاهش آسیب های جسمی در والدین شهدا و ایثارگران است طی یک سال گذشته 196 هزار نفر توسط 500 پزشک پایش و 50 پزشک ناظر پایش سلامت شدند.

بنا براین گزارش، تشکیل تیم های فوق تخصصی پایش سلامت توسط گروه های تخصصی و اعزام به استان ها جهت پایش سلامت گروه شاهد و ایثارگر، تشکیل پیک سلامت جهت ارایه خدمات دارویی به گروه شاهد و ایثارگر، بررسی اثر بخشی بیمه تکمیلی افراد گروه شاهد و ایثارگر توسط پژوهشکده بنیاد به منظور ارتقای سطح خدمات، ارایه آموزش های فراشناختی به جانبازان و خانواده آن ها و همچنین خانواده شاهد در جهت کاهش اضطراب و استرس آن ها، آموزش تاب آوری به جانبازان و خانواده بزرگ ایثارگران در جهت افزایش تحمل درد و اضطراب، طرح جمع آوری و مستند سازی 300 هزار پرونده کمیسیون پزشکی، طرح تشکیل دو تیم سیار ارتز و پروتز جهت ارایه خدمات به همه استان های کشور از برنامه های تحولی این معاونت به شمار می آید.

مراکز تخصصی شامل ضایعات نخاعی، مرکز مصدومان شیمیایی، مرکز بهداشت روانی و مرکز گروه های خاص نیز از مراکز تخصصی بنیاد هستند که در سال 92 حدود 23 تیم مرکب از متخصصان داخلی، روانپزشکی، فوق تخصص ریه، اورولوژی اورتوپدی، چشم و پوست به استان های مختلف اعزام شده اند و در سال 90 نیز حدود 20 هزار پمفلت، کتاب و لوح فشرده آموزشی تهیه و در اختیار جامعه شاهد و ایثارگر قرار گرفته است.

مدیریت و توسعه کلینیک های فوق تخصصی شامل کلینیک های استئومیلیت، کاهش وزن، تشنج، ایمپوتنسی، درد، خانواده و ستون فقرات در بیمارستان های ساسان و خاتم الانبیا(ص) از دیگر مواردی است که در این گزارش به آن اشاره شده است.