شکست حصر آبادان؛ نماد عزت و اقتدار رزمندگان

1393 13626575611پنجم مهر سالروز آغاز عملیات ثامن الائمه با هدف شکسته شدن محاصره ی آبادان به فرمان امام خمینی است، عملیاتی پیروزمندانه که حصر آبادان را درهم شکست و نماد عزت و سرافرازی ایرانیان شد.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

 

 

شهدای کازرون، رژیم بعث عراق در سی و یکم شهریور 1359 هجری خورشیدی با هجوم به مرزهای غرب و جنوب به خاک ایران تجاوز کرد و آغازگر جنگی هشت ساله شد. صدام حسین که از حمایت سردمداران قدرت بهره می برد، در روزهای نخست توانست خرمشهر را با وجود ایستادگی شجاعانه ی مردم به اشغال درآورد و در نوزدهم مهر 1359 هجری خورشیدی، با عبور از رودخانه ی کارون، جاده ی اهواز به آبادان را اشغال و این شهر را به صورت کامل محاصره کند.

امام خمینی معمار بزرگ انقلاب درباره ی محاصره ی شهر آبادان و ضرورت دفاع از مرزها در فرمانی به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گفتند: «حصر آبادان باید شکسته شود.»

رزمندگان غیور سپاه و ارتش جمهوری اسلامی به دنبال دستور بنیانگذار انقلاب اسلامی، عملیات ثامن الائمه یکی از بزرگترین و گسترده ترین عملیات های دوران دفاع مقدس را برای شکستن حصر آبادان طرح ریزی کردند.

این عملیات در ساعت یک بامداد، پنجم مهر 1360 هجری خورشیدی با رمز «نصر من الله و فتح قریب» به منظور باز پس گیری پل های روی کارون و شکست محاصره ی آبادان آغاز شد.

لشگر 77 ثامن الائمه ارتش جمهوری اسلامی با هفت گردان توپخانه، هشت گردان پیاده و 12 گردان پیاده ی سپاه پاسداران در عملیات ثامن الائمه شرکت داشتند.

سربازان اسلام در روز نخست عملیات با آزادسازی جاده ی ماهشهر – آبادان به رژیم بعث ضربه یی سنگین وارد ساختند. در جریان این رخداد نیروهای رژیم بعث می خواستند با حفظ منطقه ی سرپل ذهاب، سبب نجات نیروهای محاصره شده، شوند و با افزایش استحکامات خویش در منطقه ی غرب رودخانه کارون، از پیشروی نیروهای ایرانی جلوگیری کنند اما به انجام آن موفق نشدند.

روز دوم عملیات سربازان دلیر ایران اسلامی با پیشروی به اهداف از پیش تعیین شده، دشمن بعث را مجبور به عقب نشینی کردند و در نهایت موفق به آزادسازی منطقه ی سرپل شدند.

پس از آن که رژیم بعث، پل حفار را در هفتم مهر 1360 هجری خورشیدی تخریب کرد، رزمندگان دلاور ایرانی با تصرف منطقه ی شرق کارون به هدف خویش رسیدند و با پاکسازی منطقه، حصر 349 روزه ی آبادان درهم شکسته و این شهر آزاد شد و عملیات ثامن الائمه با موفقیت پایان یافت.

تمامی هدف های پیش بینی شده در عملیات ثامن الائمه همچون شکست محاصره ی آبادان، آزادسازی نیروهای خودی و باز شدن جاده ی اهواز – آبادان و جاده ی آبادان – خرمشهر صورت پذیرفت.

همچنین سربازان غیور میهن، در این عملیات ضمن بازپس گیری بیش از 150 کیلومتر مربع از خاک ایران، مواضع همه ی نیروهای عراقی را در شرق رودخانه ی کارون از میان بردند.

نیروهای ایرانی در عملیات ثامن الائمه، خسارت های بسیاری را به دشمن بعثی وارد ساختند که از آن میان می توان به انهدام 90 دستگاه تانک و نفربر، 100 دستگاه خودرو، به غنیمت گرفتن تجهیزات و خودروهای نظامی و … اشاره کرد.

امام خمینی در پاسخ به تلگراف فرماندهان مبنی بر شکست حصر آبادان در پیامی فرمودند: «… تلگراف شما درخصوص فتحی بزرگ که خداوند تعالی نصیب ارتش و نیروی هوایی و هوانیروز و سپاه پاسداران و بسیج و ژاندارمری و فداییان اسلام و دیگر نیروهای مردمی فرموده و محاصره ی آبادان به طور کامل شکسته شده است، واصل گردید. این جانب این پیروزی بزرگ را به فرماندهان تمامی نیروهای مسلح و به سربازان ارجمند و سپاهان نیرومند تبریک می گویم…»

اکنون 33 سال از عملیات پیروزمندانه ی ثامن الائمه و شکست حصر آبادان می گذرد، عملیاتی که سبب افتخار و غرور ایرانیان در سراسر جهان شد و نشان از ایثار، شجاعت و از خودگذشتگی فرزندان این مرزو بوم داشت. نبردی تاریخی که تا ابد یاد و نامش در خاطره مردم ایران اسلامی به یادگار ماند.

با الهام از: حماسه ایران(تاریخ هشت سال دفاع مقدس)