20 فروردین سال های 58، 59، 62، 63، 64، 65

تقویم دفاع مقدس

war2

20/01/58

یك قطعنامه توسط كشورهای عربی از جمله عراق علیه مصر بخاطر قرارداد با اسرائیل.

 آرامش در مناطق تركمن نشین : درخواست مدیركل آموزش و پرورش مازندران از دولت مبنی بر تضمین امنیت برای آغاز فعالیت مدارس در منطقه ؛ درخواست استاندار مازندران از كسبه و بازار به آغاز فعالیت ؛ آزادی 661 نفر از افراد تركمن و غیر تركمن بازداشتی به دست نیروهای مسلح ؛ درخواست غیرمنتظره دولت موقت از افراد كمیته های شهرهای آزادشهر ، مینودشت و كلاله به عدم دخالت در امور امنیتی و انتظامی شهر ؛ تلاش هیأت اعزامی وزارت كشور برای تشكیل شورای امور شهر گنبد با شركت چهار نماینده از قشرهای مختلف مردم . از سوی دیگر ، نشانه های بقای بحران در اطلاعیه ” كانون زنان تركمن صحرا ” : نمی توان صدای هیچ ملتی را در گلو خفه كرد ؛ جنبش قهرمانانة خلق تركمن گواه این مدعا است .

گزارش خبرگزاری فرانسه از مصاحبه عزالدین حسینی با هفته نامه ” امید ایران ” درباره ارتباط كناره گیری سرلشكر قره نی با ناآرامیهای سنندج .

تظاهرات حدود ششصد نفر از نظامیانی كه در مقاومت پادگان سندج شركت نكردند در مقابل استانداری كردستان و درخواست تضمین مطمئن برای بازگشت به سركار خود ؛ از جمله بازگشت سرهنگ صفری ( فرمانده پیشین لشكر 28 كردستان ) و تخلیه پادگان از پاسداران اعزامی .

شكل گیری تدریجی جریانهای سیاسی اجتماعی به صورت ناامنی اجتماعی ، اختلافهای مذهبی ، درگیری قومی و تحریكهای تجزیه طلبانه در سیستان و بلوچستان .

تحصن پاسداران انقلاب اسلامی ارومیه در دادگستری این شهر در حمایت از تصفیه كامل هیأت رئیسه شورای انقلاب و مجاهدین ارومیه ؛ تعیین تكلیف اموال مقامهای فاسد رژیم گذشته ؛ رسیدگی به وضع زندانیان ؛ برچیدن بساط فروش اسلحه در شهر ؛ بركناری مقامهای به جای مانده از رژیم گذشته ؛ تعیین تكلیف اسلحه ، مهمات و اموالی كه در زمان انقلاب به دست افراد غیرمجاز افتاده است .

تیراندازی مشكوك در خیابان نیروی هوایی تهران از ساعت 3 تا 4 بامداد ؛ كیهان : با تمام تلاش برای شناسایی و دستگیری عامل تیراندازی ، معلوم نشد چه كسی باعث این بلوا شده است .

درخواست سازمان وحدت افریقا از دولت جمهوری اسلامی ایران و سایر اعضای اوپك مبنی بر تحریم فروش نفت به افریقای جنوبی .

ابراز ناراحتی كشورهای آلمان غربی ، انگلستان ، آمریكا ، اسپانیا ، بلژیك ، هلند ، فرانسه و همچنین دبیر كل سازمان ملل ، صدرالدین آقاخان و مشاور ویژه دبیر كل از اعدام امیرعباس هویدا .

گزارش محرمانه سفارت آمریكا در تهران با امضای ناس درباره موضوعهای مطرح شده در ملاقات با امیر انتظام ( سخنگوی دولت ) ؛ ناس : ایالات متحده علاقه مند است روابط خود را با ایران به حالت عادی برگرداند . علی رغم تغییرات انقلابی در ایران منافع مشترك می تواند پایه های روابط خوبی در آینده باشد .

امیر انتظام : دولت موقت نیز همچنان خواهان روابط خوبی با آمریكاست و این تمایل را به طور علنی اظهار داشته است .

آسوشیتدپرس : دولت آمریكا كه امیدوار است بتواند روابط خود را با دولت انقلابی ایران بهبود بخشد ، سفیر پیشین خود در ایران را كه روابط نزدیكی با شاه داشت بركنار كرده است . برژینسكی : ما تا حد امكان برای همكاری با حكومت ایران تلاش خواهیم كرد و اعزام ناوگانهای آمریكا به اقیانوس هند به كشورهایی كه به ما بستگی دارند قوت قلب و اطمینان خاطر تازه ای داد و به دیگران ثابت كرد كه اگر منافع حیاتی آمریكا اقتضاء كند در توسل به زور درنگ نخواهیم كرد .

گزارش یونایتدپرس و خبرگزاری فرانسه از تلاش آمریكا برای ایجاد پایگاههای جاسوسی در خاك تركیه و دوبی به جای پایگاههای از دست داده در ایران جهت جاسوسی بر ضد شوروی . نگرانی وزیر دفاع آمریكا( براون ) از ناتوانی این كشور برای حضور سریع در منطقه خلیج فارس به هنگام وضعیت بحرانی ، همچنین نگرانی اداره بودجه كنگره آمریكا دربارة زمان بندی حضور دو لشكر ضربتی چترباز 82 و 101 هوابرد و یك لشكر مكانیزه .

 

20/01/59

برنامه‌ریزی برای حملات هوایی آمریكا به ایران.

درخواست رسمی آمریكا از جامعه اقتصادی اروپا جهت حمایت از تحریم آمریكا علیه ایران.
صدام: عراق آماده و مجهز است تا برای دفاع از حاكمیت و افتخار خود به جنگی دست بزند.

بني‌صدر: تشكیل ستاد نیروهای مسلح برای مقابله با هر تجاوز.

 

20/01/62

انفجار، سفارت آمریكا در بیروت را با خاك یكسان كرد.

 

 

20/01/63

معاون وزارت خارجه آمریكا در امور خاورمیانه: آمریكا انجام یك حمله گسترده به جزیره خارك را ناممكن نمي‌داند.

 

20/01/64

بنقل از منابع دیپلماتیك عرب در قطر و بحرین دبیركل سازمان ملل سرگرم تهیه یك طرح 8 ماده‌ای مي‌باشند. این طرح در بر گیرنده پایان فوری جنگ شهرها پایان حملات هوایی علیه خطوط كشتیرانی در خلیج فارس، تضمین امنیت پرواز هواپیماهای مسافربری در منطقه، استقرار یك آتش بس و برآورد خسارات جنگی در هر دو كشور و تعیین تدابیری با هدف كشاندن دو كشور متخاصم بر سر میز مذاكره مي‌باشد.

 

20/01/66

عملیات كربلای 9

 امروز بیستم فروردین ماه سال‌روز آغاز عملیات «کربلای 9» است که در سال 1366 با هدف آزادسازی‌ آزاد سازی چند ارتفاع در منطقه قصرشیرین استان کرمانشاه توسط نیروی‌ زمینی ارتش‌ جمهوری‌ اسلامی ایران‌ انجام شد.

درحالی که‌ منطقه‌ شلمچه‌ شاهد درگیری‌ و پیروزی‌ رزمندگان‌ ایرانی بود،جبهه‌ جدیدی‌ در غرب‌ علیه‌ نیروهای‌ عراق‌ گشوده‌ شد. رزمندگان نیروی‌ زمینی ارتش‌ جمهوری‌ اسلامی ایران‌ در عملیاتی با نام «کربلای 9» و رمز مبارک‌ «یا مهدی‌ (عج)ادرکنی » دشمن‌ را در تنگه‌ «باباهادی»‌ مورد حمله‌ قرار دادند و با عبور از تله‌های‌ انفجاری‌ و میدان‌های‌ مین‌ به‌ دشمن‌ یورش‌ بردند و پس‌ از نبردی‌ جانانه‌ و کم‌نظیر در مدت‌ سه ساعت‌، تنگه‌ مهم‌ باباهادی‌ را واقع‌ در منطقه‌ «پیشگاه‌» به‌ تصرف‌ خود درآوردند و باقیمانده‌ نیروهای‌ عراق‌ را وادار به‌ فرار کردند.

در پی این حمله فرماندهان‌ بعثی به‌ خاطر حساسیت‌ منطقه‌، نیروهای‌ پراکنده‌ را به‌ سرعت‌ جمع‌آوری‌ و اقدام‌ به‌ انجام‌ 10 پاتک‌(ضدحمله) می‌کنند که‌ نیروهای ایرانی با مقاومت‌ جانانه‌ همه‌ پاتک‌ها را سرکوب‌ می‌کنند‌. این اقدام رزمندگان ایرانی موجب شد تا دشمن‌ بعثی بدون‌ گرفتن‌ کمترین‌ نتیجه‌ای‌ به‌ عقب‌ رانده‌ شود.

این عملیات ساعت یک بامداد با حمله رزمندگان «تیپ 3 لشکر 81 زرهی کرمانشاه» آغاز شد. سرعت عمل مناسب همراه با غافلگیری را می‌توان از عوامل اصلی پیروزی در این عملیات محدود نام برد.

از جمله‌ یگان‌های‌ منهدم‌ شده‌ دشمن‌ در این عملیات می‌توان‌ به گردان‌های‌ 3 ،1 و 4 از تیپ‌ کماندویی سپاه‌ دوم‌ و گردان‌ 4 نیروی‌ مخصوص‌ از تیپ‌ 3 را نام‌ برد. همچنین‌ تعداد زیادی‌ خمپاره‌انداز،تیربار،جنگ‌افزار انفرادی‌ و مقدار زیادی‌ مهمات‌ به‌ غنیمت‌ گرفته‌ شد و 1800 نفر از بعثیان‌ به‌ هلاکت‌ رسیدند و 55 نفر آنان‌ به‌ اسارت‌ رزمندگان ایرانی درآمدند.

همچنین در جریان‌ دفع‌ این‌ پاتکها 15 دستگاه‌ تانک،‌ 35 دستگاه‌ نفربر، پنج دستگاه خودرو،چندین‌ انبار مهمات‌ و دو آتشبار دشمن‌ منهدم‌ شد و مقادیر قابل‌ توجهی سلاح‌ و مهمات‌ آنها نیز به‌ غنیمت‌ رزمندگا‌ن‌ در آمد.

در عملیات محدود «کربلای 9» بیش از 2500 نیروی عراقی توسط رزمندگان اسلام به هلاکت رسیدند و همه اهداف از پیش تعیین‌شده از اجرای این عملیات تأمین شد.

با توجه به اینکه نیروهای خودی در همان شب نخست عملیات، اهداف از پیش تعیین شده‌ را تصرف کردند ولی نیروهای عراق طی سه روز متوالی اقدام به انجام چندین پاتک سنگین کردند که این پاتک‌ها با حمایت هواپیماهای جنگی صورت می‌گرفت.

پایگاه رزمی کرمانشاه برابر امریه ستاد هوانیروز با اختصاص قسمتی از توان رزمی خود و بکارگیری 12 فروند از انواع بالگرد ضمن ادامه پشتیبانی پدافندی از قرارگاه غرب در منطقه ایلام و سومار عملیات پشتیبانی هوایی از نیروهای عمل کننده خودی در عملیات «کربلای 9» را نیز به عهده گرفت به همین خاطر دو روز قبل از شروع عملیات، گروه هوانیروز در «پادگان ابوذر» سرپل‌ذهاب مستقر شد و خلبانان و افسران رابط در محل قرارگاه از نحوه اجرای عملیات و وضعیت نیروهای خودی و دشمن توجیه شدند.

همچنین «بالگردهای 214 » ضمن حمل تدارکات و مهمات مورد نیاز رزمندگان و ترابری نیروهای تازه‌نفس به منطقه نبرد، مجروحان را با سرعت بالا و در حداقل زمان به بیمارستان‌ها حمل می‌کردند و باعث تقویت روحیه رزمندگان می‌شدند.

دیدار یك هیئت روسی به سرپرستی معاون اول صدر هیات رئیسه شوروی از بغداد و ملاقات با صدام.