3 شهریور سال های 58، 59، 60، 63، 65، 66

تقویم دفاع مقدس

03/06/58

تشكیل ناوگان پنجم آمریكا برای پر كردن خلاء شاه در منطقه خلیج فارس.
اعلام وزیر دفاع آمریكا مبنی بر دخالت نظامی آمریكا در صورت بروز بحران كمبود نفت.

03/06/59

حزب دمكراتیك كرد (عراق) از لغو قراردادهای 1975 الجزایر كه میان ایران و عراق منعقد شده بود حمایت كرد.

03/06/60

خنثی شدن سوءقصد به جان دادستان كل، فرماندار تهران و یك نماینده مجلس.

آزاد شدن هفت ارتفاع مهم اورامانات.

03/06/63

انفجار بمب در میدان راه آهن تهران

03/06/65

هواپیماهای دشمن مناطق فاو، هور، آبادان و خارك را شناسایی و بمباران كردند. گزارش یگانهای مأمور به عملیات در منطقه حاج عمران درباره اقدامات انجامشده، مشكلات و كمبودها، افزایش ترددهای خودی در این منطقه، هوشیاری نسبی و اقدامات احتیاطی دشمن. اقدامات لشكر اما محسین برای كاستن از حساسیت دشمن در محور عملیاتی العمیه. مشكلات حفاظتی عملیات آتی در محور دربندیخان؛ مطلع شدن مردم بومی از عملیات. در درگیری بین كوموله و نیروهای خودی در محور كامیاران و سنندج 12 تن از نیروهای خودی اسیر و تعدادی شهید شدند. روشهای جدید سازمان مجاهدین خلق برای كسب اطلاعات از وقایع و حوادث كشور. برگزاری دومین روز سمینار ستادهای پشتیبانی جنگ با عنوان “لبیك یا امام”؛ آیتالله خامنهای: «دشمن خسته شدهاست، باید بدون سستی كار جنگ را تعقیب كنیم. ابتكارعمل در دست ماست؛ روحیه جنگی مردم كلید اصلی در جنگ است.» نخستوزیر: اگر جنگ با پیروزی به پایان برسد، وضعیت سیاسی جهان همان نخواهد بود كه اكنون هست. در اوایل جنگ بیشتر تحلیل های جهانی اشاره به فروپاشی نظام ما داشت ولی درحال حاضر تزلزل و ضعف نیروهای عراقی مطرح میباشد. مجموعه سیستم اجرایی درخدمت جنگ است. دكتر ولایتی در پایان اولین دور نشست مشترك وزیران خارجه ایران سوریه و لیبی با یادآوری سخنان امام خمینی مبنیبر ادامه جنگ، بر تصمیم خللناپذیر ایران تأكید كرد. در پی سیاست تبلیغات ضدایرانی كویت، دولت این كشور از اظهارات مشاور نخست وزیر سودان مبنیبر موافقت ایران با میانجیگری سودان برای پایان جنگ، اظهار رضایت كرد. مركز مطالعات استراتژیك لندن، عملیات كربلای1 را پدیدة جدیدی درجنگ ایران و عراق ذكر كرد: این پدیدة جدید به اسارت درآمدن تعداد بسیاری از افسران عالی رتبه ارتش عراق است؛ به غنیمت درآمدن دهها تانك و خودرو سبك وسنگین به دست نیروهای ایرانی، توانایی آنها را در نفوذ به اعماق جبههها نمایان میسازد. تفسیر تایمز لندن درباره بیانات اخیر امام خمینی مبنیبر خودكشی یا فرار صدام. روزنامه جمهوریت تركیه: پایان جنگ همراه با خطرات احتمالی آن نزدیك است. گزارش میدلایست از بهبود نسبی صادرات نفت ایران؛ ترمیم آسیب های وارده بر خارك، چشمانداز رسیدن به میزان قبل از حمله یعنی 6/1 میلیون بشكه در روز. افزایش اندك قیمت نفت (به بشكهای 30/12 دلار) پس از كاهش صدور نفت شوروی. بمباران مناطق كردنشین عراق در حمله هواپیماهای تركیه و كشته شدن بسیاری از مردم؛ اعتراض وزارتخارجه ایران و درخواست خاتمه عملیات از تركیه؛ تهدید تركیه به ادامه عملیات مشابه. در ادامه اعتراض به بازداشت حجاج ایرانی در عربستان، نخستوزیر اعلام كرد: ادامه بازداشت حجاج ایرانی برای ما قابل تحمل نیست. اگر انتظار این است كه حجاج دست از برائت از مشركین بردارند، انتظار بیهودهای است.
سفر آقای ولایتی جهت شركت در پنجمین اجلاس سه جانبه وزرای خارجه ایران، لیبی و سوریه به دمشق

 66/06/03

تصمیم انگلیس مبنی بر برافراشته شدن پرچم انگلیس بر روی نفتكشهای كویتی (در جهت اهداف بازرگانی)

حضور 6 كشتی شوروی در خلیج فارس
در اختیار گذاردن پایگاههای زمینی كویت به امریكا.

رد قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با جنگ ایران و عراق از طرف ایران.
كاهش بی‌سابقه قیمت نفت

تشكیل اجلاس وزرای خارجه عرب و تمایلش به موضع‌گیری قاطعانه‌ای در برابر سیاست ایران نسبت به عراق، كویت و پادشاهی سعودی
آتش‌بس در جنگ نفتكشها – ایران با قبول عدم حمله به نفتكشها از سوی عراق حمله به نفتكشهای عراقی را قطع كرده است.

بمباران شیمیایی روستاهای كردنشین توسط عراق طی 4 ماه گذشته
اعتراض ژاپن به عراق در مورد بمباران تأسیسات پتروشیمی بندر امام خمینی .

درگیری دو حزب دمكرات و كومه‌له در شمال عراق ؛ میانجی‌گری گروه رزگاری میان این دو حزب و تهدید رژیم عراق به اخراج آنها .
تخریب روستاهای شمال عراق به دستور حكومت بغداد . درگیری ارتش عراق با نیروهای مبارز كرد . گزارش خبرگزاری رویتر از شمال عراق در مورد روستاهای تخریب‌شده .

اعزام كاروان “ حماسه‌سازان عاشورا “ از شیراز و تداوم كمك‌های مردمی به جبهه‌های جنگ .
مصاحبه مطبوعاتی مهندس موسوی با خبرنگاران داخلی و خارجی در مورد امكانات اقتصادی برای تداوم جنگ ، شرایط ایران برای پایان دادن به جنگ ، بی‌تأثیر بودن تحریم تسلیحاتی ، اوضاع خلیج‌فارس ، موضع شوروی و كشتار حجاج ‌بیت‌الله‌‌الحرام .

دیدار معاون سیاسی وزیر خارجه چین با دكتر ولایتی در تهران و گزارش رادیو بی . بی . سی . از روابط ایران و چین .
دیدار معاون سیاسی نخست‌وزیر از تركیه و تسلیم پیام مهندس موسوی به تورگوت اوزال . دیدار سخن‌گوی وزارت امورخارجه از یونان و تشریح مواضع ایران در قبال پایان جنگ و بحران خلیج‌فارس از سوی آنها .

بازرسی نیروی دریایی ایران از سه فروند كشتی خارجی در تنگه هرمز .
برافراشته شدن پرچم انگلستان بر فراز یك فروند نفت‌كش كویتی و مخالفت برخی محافل انگلیسی با آن . عراقی بودن این نفت‌كش‌ها و توجیه جفری ‌هاو . استقبال امریكا از این اقدام انگلستان .

تكذیب قول عراق به امریكا در مورد توقف حملات هوایی به كشتی‌ها از زبان نزار حمدون .
عبور كشتی‌های مین‌یاب فرانسه و انگلستان از كانال سوئز .

انتقاد وزیر دفاع ایتالیا از سیاست ناهم‌آهنگ كشورهای اروپایی در اعزام كشتی‌های مین‌روب به خلیج‌فارس .
دومین دیدار دكتر محمدجواد لاریجانی با دبیركل سازمان ملل متحد و تأكید سخن‌گوی سازمان ملل بر تداوم این دیدارها . گزارش آسوشیتدپرس از دیدار لاریجانی با برخی از اعضای شورای امنیت .

گفت‌وگوی دكتر لاریجانی با سفیران كشورهای عدم‌تعهد . مصاحبه رجایی‌ خراسانی با واحد مركزی خبر و سخنان وی در تكذیب شایعه حذف سقوط صدام از شرایط پایان جنگ و تصادفی خواندن هم‌زمانی دیدار معاون وزیر خارجه شوروی از نیویورك هم‌زمان با حضور هیئت ایرانی در آن‌جا .
تحلیل واشنگتن‌پست از آثار ، اقدامات و موانع موجود در روابط ایران و شوروی .

تحلیل روزنامه كریستین ساینس مانیتور از حملات قایق‌های توپ‌دار به كشتی‌ها در خلیج‌فارس .
ابراز تردید روزنامه كویتی القبس در مورد تداوم حضور نظامی امریكا در خلیج‌فارس . درخواست این روزنامه از اعراب برای دست‌یابی به تفاهم با ایران .

پایان اجلاس فوق‌العاده وزیران خارجه عضو اتحادیه عرب و بیانیه پایانی این اجلاس كه در آن ضمن هشدار به ایران در خصوص گسترش جنگ ، تجدید نظر در روابط با ایران را به كنفرانس سران موكول كرده است . سخنان شاذلی قلیبی ، تفسیر رادیو بی . بی . سی . و روزنامه جمهوری اسلامی .
مصاحبه وزیر كشور عربستان سعودی در مورد حادثه كشتار حجاج‌ بیت‌الله‌الحرام . تفسیر رادیو بی . بی . سی . از روایت‌های ایران و عربستان از ماجرای مكه . سفیر یمن‌ شمالی در لبنان فاجعه مكه را عملی وحشیانه خواند .